Noul Mini Countryman va fi primul model al producătorului fabricat în Germania

Autor: Ionuț Vîlciu 01 mart. 2023 Știri auto

Fabrica BMW Group din Leipzig se pregătește de producția noului Mini Countryman electric. Noul model va începe să fie produs în acest an.

Noua generaţie de modele electrice Mini își continuă dezvoltarea. În 2023, producţia noului Mini Countryman va începe la uzina BMW Group din Leipzig. Crossover-ul va fi oferit atât cu propulsie electrică, cât şi cu motoare termice. Pregătirile pentru începerea producţiei primului Mini „Made in Germany” sunt deja în plină desfăşurare.

Viitorul complet electric al companiei Mini va începe în 2023 şi va include şi noul Countryman, care va fi produs la uzina BMW Group din Leipzig. Aceasta va fi prima dată când un model Mini este produs în întregime în Germania.

„Suntem încântaţi să putem preda clienţilor noştri primul  „Made in Germany” într-o manieră neutră din punct de vedere al emisiilor de CO2 datorită aprovizionării cu energie durabilă a fabricii. În acest fel, noul Mini Countryman electric demonstrează ceea ce reprezintă brandul: sentimentul go-kart electrificat şi un accent puternic pe o amprentă minimă asupra mediului”, spune Stefanie Wurst, directorul companiei Mini.

Mini pornește către un viitor complet electric

Noul Mini Countryman va fi produs la uzina din Leipzig alături de BMW Seria 1, BMW Seria 2 Gran Coupé şi BMW Seria 2 Active Tourer.

Extinderea mobilităţii electrice este o parte componentă a strategiei de dezvoltare a BMW Group. Unul din cinci modele Mini este deja electrificat, iar pe viitor compania crede că acest număr va crește. Următoarea etapă majoră şi stimulent pentru uzină este producţia noului Mini Countryman, care va ieşi de pe linia de producţie din Leipzig de la sfârşitul acestui an. Bateriile de înaltă tensiune pentru Countryman electric vor proveni tot de la facilităţile de producţie ale fabricii.

În acest scop, BMW Group îşi extinde capacităţile de producţie de componente de propulsie electrică la locaţia din Leipzig cu opt linii de producţie până în 2024 şi investeşte peste 800 de milioane de euro. Viitoarea zonă de producţie de 150.000 de metri pătraţi pe care vor fi fabricate componente de propulsie electrică reprezintă o investiţie durabilă în viabilitatea viitoare a fabricii de la Leipzig. Până în 2024, peste 1.000 de angajaţi urmează să fie angajaţi în producţia de componente de propulsie electrică.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Mini


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide