MINI sărbătorește producția modelului MINI Hatch 3 uşi cu numărul un milion din generaţia actuală

Autor: Adrian Somai 30 apr. 2023 Știri auto

Britanicii de la MINI sărbătoresc producția exemplarului MINI Hatch 3 uși cu numărul 1 milion, modelul aniversar ieșind de pe linia de producție sub numele MINI Cooper SE Electric. În 2013, MINI a prezentat pentru prima dată reinterpretarea actuală a compactei cu trei uşi, care este disponibilă în întreaga lume din 2014 şi a păstrat o imagine constantă în toţi aceşti ani. Acum, în 2023, automobil emblematic cu numărul un milion a ieşit de pe linia de producţie a uzinei MINI din Oxford.

Cu un aspect caracterizat de linii dinamice, forme clare și console scurte, MINI Hatch 3 uși s-a dovedit a fi pentru mulți partenerul ideal în traficul urban dens din ziua de astăzi. Fanii MINI au putut alege între numeroase configuraţii de când modelul inconfundabil a intrat în producţie.

De la MINI One First, care iniţial oferea 75 CP, trecând prin MINI Cooper mai puternic, cu 136 CP, şi până la modelele MINI John Cooper Works inspirate de motorsport, MINI Hatch 3 uşi impresionează prin caracteristicile de condus pline de agilitate şi este modelul pentru automobilele mici şi compacte moderne.

MINI a prezentat recent noua generație Cooper Electric

Încă de la început, MINI Hatch 3 uşi a fost disponibil cu un motor diesel sau pe benzină, iar din 2020, MINI Cooper SE de mare succes reprezintă sentimentul go-kart electrificat. Automobilul cu numărul un milion este, de asemenea, un model electric şi va fi livrat în Canada, în culoarea British Racing Green. Anul trecut, MINI a înregistrat o creştere semnificativă a vânzărilor de modele electrificate, unul din cinci MINI fiind acum electric.

În urmă cu doar câteva săptămâni, producătorul britanic a dezvăluit noua generație a modelelor Cooper Electric. Noile modele ne-au fost prezentate cu un design reîmprospătat și cu o unitate de motorizare electrică oferită în două versiuni de putere. De asemenea, noua generație a venit la pachet cu o autonomie care ajunge până la 483 de kilometri.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: MINI


Adrian Somai
Adrian Somai
Am studiat cursurile Facultății de “Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori” din cadrul Academiei de Studii Economice București. Lucrez în presă de mai bine de cinci ani, colaborând de-a lungul vremii cu diverse publicații precum Ziarul de Sport, Cars.ro sau Manager.ro. Mi-a plăcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide