Primele imagini cu noua generație MINI Cooper Electric au ajuns pe internet

Autor: Bogdan Bârliga 14 apr. 2023 Știri auto

Primele fotografii neoficiale cu noua generație MINI Cooper Electric au fost publicate pe mai multe site-uri înainte de prezentarea oficială.  Modelul companiei britanice va debuta în toamna acestui an și varianta electrică va fi produsă în China.

Deși în aceste fotografii putem observa o siglă Cooper S acest nou model este unul electric: în bara spate nu apar țevile de evacuare specifice modelului de performanță.

Și partea frontală indică utilizarea unei platforme electrice pentru acest model: grila este aproape complet închisă și putem remarca o nouă semnătură a blocurilor optice.

După cum putem să remarcăm în aceste fotografii modelul britanic nu pare să fi crescut foarte mult în dimensiuni, dar conform unor informații ampatamentul a fost mărit pentru oferirea unui spațiu interior mai generos. Acest lucru este posibil prin utilizarea platformei dedicată vehiculelor electrice.

Noua generație MINI Cooper Electric

La capitolul design noul model este ușor de identificat și intervențiile au fost minore pentru că MINI se concentrează pe lansarea versiunii de serie derivată din conceptul Aceman. Chiar săptămâna trecută au fost prezentate detalii suplimentare cu noua generație MINI Countryman. Aceasta va fi oferită doar cu un sistem de propulsie electric și variantele de top vor avea o autonomie de peste 450 de kilometri cu o singură încărcare. Compania a decis să ofere în continuare și o versiune 4×4, iar modelul va dispune de două unități electrice pentru sistemul de propulsie. MINI Countryman E va oferi o putere de 191 CP, în timp ce MINI Countryman SE ALL4 este primul vehicul complet electric al mărcii cu tracțiune integrală.

Revista germană Auto Bild susține că noul MINI Cooper Electric va utiliza o baterie și un motor electric de la Great Wall. Noul Mini va fi disponibil cu două opțiuni de propulsie: Cooper E cu o baterie de 40 kWh și 135 kW (184 CP) și Cooper SE cu 50 kWh și 165 kW (224 CP).

Până la confirmarea oficială a acestui model MINI a decis să lanseze un nou asistent digital pentru viitoarele modele. Acesta se numește Spike și îl vom vedea la lucru în cockpitul noului MINI Concept Aceman. Inspirat de un buldog englez asistentul este reimaginat şi adus la viaţă în lumea digitală. Noul mod Spike pregăteşte va putea fi văzut prima dată pe ecranul central OLED rotund şi pe tabloul de bord al Concept Aceman. Noul asistent digital pregătit de MINI va construi un dialog cu utilizatorul pentru, susţinându-l cu mai multe soluţii în experienţa din automobil.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Autocar, Autobild


Bogdan Bârliga
Bogdan Bârliga
Bogdan are peste 19 ani de experiență în mass-media (print / online). În trecut a lucrat pentru grupuri de presă precum Finmedia, Realitatea-Cațavencu, Ringier AG și altele. Pe lângă zona editorială a ocupat și funcția de Social Media Manager (administrare conturi multiple de Facebook, Instagram, ... citește mai mult

Comentarii
Inchide