Ministrul Mediului a anunțat când va începe programul Rabla. Autoritățile vor majorarea bugetului

Autor: Daniel Samoilă 11 ian. 2022 Știri auto
Ministrul Mediului a anunțat când va începe programul Rabla. Autoritățile vor majorarea bugetului

Tanczos Barna, Ministrul Mediului, a anunțat când va începe programul Rabla. Autoritățile vor, de asemenea, majorarea bugetului în fiecare an.

Concret, Barna a precizat că Programul Rabla va debuta pe 4 februarie în acest an. În această săptămână se vor pune la punct toate detaliile pentru varianta finală a programului.

De asemenea, Barna mai afirmă că autoritățile își vor lua angajamentul pentru a majora anual, pentru următorii trei ani, cu 10 procente bugetul acestui program.

Programul Rabla, funcțional în februarie

Tanczos Barna mai subliniază faptul că acest program Rabla ar urma să înceapă în prima zi de vineri din februarie, pentru ca oamenii să se obișnuiască cu această dată, scrie g4media.ro.

„Poimâine o să avem varianta finală. Am avut o discuţie încă din ianuarie – februarie anul trecut cu asociaţiile de producători şi de importatori de autoturisme. Nu a existat predictibilitate în România pe Rabla.

Noi acuma facem regulile pe următorii trei ani. Ne angajăm că o să creştem cu 10% bugetul în fiecare an, mai mulţi beneficiari, primele ar trebui să fie cumva constante, pentru că şi piaţa auto este cât de cât constantă. (…)

Vom lansa un program pe trei ani, este foarte important ca lumea să ştie că la începutul fiecărui an, în februarie, în prima săptămână, în prima zi de Vineri Verde, porneşte programul, să nu-l mai pornim în aprilie, mai”, a declarat Barna, la Digi24.

Totodată, Barna vrea să aloce mai mulți bani pentru șoferii care vor să-și cumpere mașini electrice.

„Pas cu pas ar trebui să dăm bani mai mulţi la electrice. (…) Să creştem încet-încet pentru acele maşini care sunt cu zero emisii pentru că aceasta este direcţia în care se merge în toată lumea”, a mai spus Barna.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: promotor



Comentarii
Inchide