Ministrul Mediului a testat Dacia Spring – FOTO

Autor: Marius Vișan 08 apr. 2021 Știri auto

În dimineața zilei de joi, 8 aprilie, ministrul Mediului, Tánczos Barna, a testat modelul electric Dacia Spring. Este noul model 100% electric al producătorului Dacia, dar care însă se produce în China.

Ministrul Mediului a declarat a fost ”o experiență interesantă şi am rămas plăcut impresionat”. El speră ca, alături de tichetul acordat prin Programul Rabla Clasic, apariţia noului model declanșeze revoluția mașinilor electrice în România și să reducă astfel poluarea din oraşe.

Ministrul Mediului susține mașinile electrice

”Chiar dacă Vinerea Verde este abia mâine, eu am renunțat și astăzi la mașina cu motor termic pentru a veni la serviciu. Am testat în această dimineață Dacia Spring, noul model 100% electric al brandului auto național” scrie Tánczos Barna pe pagina personală de Facebook. ”A fost o experiență interesantă și am rămas plăcut impresionat. Modelul electric al celor de la Dacia oferă exact ceea ce promite, este o mașină ideală pentru transportul urban sau naveta pe distanțe medii și, cel mai important, este un model cu emisii zero.”

Intră în GALERIA FOTO

Ministrul Mediului a testat Dacia Spring

Dacia Spring are șanse să pornească revoluția mașinilor electrice în România

Ministrul Mediului a mai declarat că apreciază că, în sfârșit, un producător auto local oferă un model 100% electric la un preț accesibil cât mai multor clienți.

”Și sper ca acest element, coroborat cu ecotichetul pe care îl oferim prin Programul Rabla Plus, care reduce, practic, la jumătate prețul mașinii, să pornească cu adevărat revoluția mașinilor electrice în România și să scoatem astfel poluarea din orașe” a mai declarat aceste pe rețeaua de socializare.

Cost costă noua Dacia Spring în România?

Prețul acestui model pornește de la 7.700 de euro prin Programul RABLA PLUS & CLASIC 2021. Cei care vor să precomande online o Dacia Spring vor trebui să mai aștepte puțin. Asta pentru că datorită succesului enorm de care s-a bucurat acest model, precomenzile sunt temporar închise.

Primul model electric din istoria Dacia are un motor de 45 CP. Acesta este pun în mișcare de o baterie Li-Ion cu capacitatea de 26,8 kWh. Bateria îi asigură o autonomie de 230 km WLTP (305 km WLTP City).

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Tánczos Barna / Facebook


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide