Ministrul Transporturilor: Cei 1000 km de autostradă promiși includ și proiectele în derulare

Autor: George Cristea 28 dec. 2020 Știri auto

Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, nuanțează promisiunile electorale. Potrivit unei declarații a acestuia, cei 1000 km de autostradă promiși prin programul de guvernare includ și proiectele aflate acum în derulare.

Intră în Galeria FOTO

Generosul program de guvernare al coaliției PNL – USR+ – UDMR include construirea a 1.000 de kilometri de autostrăzi și drumuri expres, precum și 370 de kilometri de variante ocolitoare. Optimismul programului de guvernare a fost oarecum temperat de noul ministru al transporturilor, care spune că aceste cifre includ și proiectele aflate deja în derulare.

„Ar fi foarte frumos (să îi putem face – n.r.), dar n-avem 1.000 încă la 30 de ani după Revoluţie, ca în 4 ani să-i avem. Cei 1.000 de kilometri, ca să clarific asta, din programul de g uvernare includ proiecte care sunt în derulare, proiecte care au contracte semnate, dar sunt în fază de proiectare, proiecte care sunt în licitaţie şi nu au încă un contract semnat şi proiecte care vor fi semnate şi contractate. Nu sunt 1.000 de kilometri care vor fi finalizaţi până în 2024 toţi. O parte, da”, a spus Cătălin Drulă, citat de Agerpres.

Ministrul Transporturilor spune că s-a săturat „până peste cap” de sportul kilometrilor de autostradă din declarațiile demnitarilor. Potrivit lui Drulă, foarte important este să existe managerii şi specialiştii care sunt capabili să ducă aceste proiecte la capăt.

Ce spune ministrul transporturilor despre cei 1000 km de autostradă promiși

Trei condiții sunt esenţiale pentru realizarea programului de guvernare pe partea de transporturi, a mai spus ministrul, şi anume: finanţarea, capacitatea administrativă şi priorităţile strategice.

„Dincolo de declaraţii de intenţie, de declaraţiile unui manager politic, aşa cum sunt eu anul ăsta, vreau să formez echipele care chiar să le livreze. Asta ar asigura diferenţa dintre succes sau nu, şi aici mă voi concentra în perioada următoare”, a susţinut Drulă.

În Programul de guvernare, Guvernul Cîțu a împărțit planurile în două subcapitole distincte: „Continuarea proiectelor în execuție și finalizarea acestora”, pe de o parte, și „Demararea unor proiecte noi de investiții prin programul de construcție autostrăzi și drumuri expres în baza unor documentații mature și bine fundamentate”, pe de altă parte.

Doar autostrăzile de la subcapitolul „Demararea unor proiecte noi” depășesc în lungime 1.000 de kilometri. La acestea se adaugă sute de kilometri de autostrăzi aflați deja în execuție și alte sute de kilometri de drumuri expres și variante ocolitoare a localităților.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide