Ministrul Vela a anunțat simplificarea înmatriculării și radierii mașinilor

Autor: George Cristea 10 iul. 2020 Știri auto
Ministrul Vela a anunțat simplificarea înmatriculării și radierii mașinilor

Ministrul de interne Marcel Vela a anunțat simplificarea înmatriculării și radierii mașinilor. Obiectivul este ca, în viitorul apropiat, operațiunile de înmatriculare și de radiere a mașinilor să se desfășoare în proporție de 80-90% electronic.

Procedura de înmatriculare a vehiculelor va fi simplificată astfel încât cetăţenii nu vor mai sta la cozi şi nici nu vor mai trebui să se prezinte la sediile serviciilor de înmatriculări auto dacă locuiesc departe de reşedinţele de judeţ, a anunţat, vineri, ministrul de Interne Marcel Vela.

Marcel Vela a anunțat măsuri pentru simplificarea înmatriculării și radierii mașinilor

„Astăzi (vineri – n.r.), voi semna Ordinul ministrului Afacerilor Interne prin care înmatricularea vehiculelor să poată să fie făcută într-un mod mai eficient mai simplu, astfel încât cetăţenii să nu mai fie puşi în situaţia în care pierd timpul, stau la cozi în zone aglomerate, mai ales în acestă perioadă delicată din punct de vedere sanitar. Prin acest ordin, toţi dealerii de autoturisme, de autovehicule din România, inclusiv producătorii, cei trei mari producători – Dacia, Renault şi Ford – vor avea posibilitatea să înmatriculeze direct autoturismele noilor proprietari printr-un simplu document, un mandat pe care cumpărătorul îl încheie cu vânzătorul”, a anunţat Marcel Vela, la sediul MAI.

De asemenea, într-un mod digital se pot face şi operaţiuni, cum sunt cele de radiere, obţinerea autorizaţiei provizorii de circulaţie sau obţinerea unui duplicat al actului de înmatriculare.

Pe lângă simplificarea procedurilor, se va proceda la descentralizarea serviciilor de obţinere a permiselor şi înmatriculare a vehiculelor unde există distanţe mari între reşedinţa de judeţ şi cetăţeni. Astfel, cetăţenii nu vor mai fi nevoiţi să se prezinte la sediul judeţean al serviciului de înmatriculări auto şi pemise, ci vor fi înfiinţate puncte de lucru în judeţ.

Potrivit lui Florin Catană, directorul DRPCIV, prin noul ordin de ministru se elimină o serie de documente care sunt cerute pentru diferite operaţiuni, cum ar fi fişa de înmatriculare. De asemenea, sunt create premiselor pentru furnizarea unor servicii exclusiv online – păstrarea unui număr de înmatriculare este un astfel de exemplu – astfel încât să nu mai fie nevoie de deplasarea cetăţenilor la serviciile publice comunitare. Pe viitor, toate aceste servicii vor putea fi accesate de la domiciliu, prin intermediul internetului.

Măsura anunțată de ministrul Vela vine la scurt timp după ce ministerul Mediului a aprobat un ordin care permite transmiterea online a documentației pentru Programul Rabla.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide