Minunea de la RAR: Un Bugatti Veyron 16.4 a fost înmatriculat în România

Autor: Cristian Agatie 10 iun. 2021 Știri auto

Un Bugatti Veyron a fost înmatriculat în România, au anunțat cei de la Registrul Auto Român. Mașina nu este nouă, dar asta nu înseamnă că și-o poate permite oricine.

Intră în Galeria FOTO

Un român s-a prezentat la RAR pentru a înmatricula un Bugatti Veyron 16.4, un supercar care a costat nou peste 1,6 milioane de euro. Mașina a fost fabricată în 2011 și, deși nu mai este nouă, are o cotație foarte ridicată pe piața automobilelor de colecție. Exemplare similare se vând cu prețuri cuprinse între 1,3 și 1,9 milioane de euro, în funcție de starea lor tehnică. Până la urmă, numai 450 de bucăți au fost fabricate între 2005 și 2011.

„RAR Grivița, invadat de 1.000 de cai…putere. În 2011, atunci când a fost produs, un Bugatti Veyron 16.4 costa în jur de 2.000.000 $. Cu siguranță, de astăzi, un român este mai fericit când îi admiră motorul de 8L, W16” este mesajul postat, fără îndoială de un inginer, pe pagina de Facebook a Registrului Auto Român.

Indiferent de prețul cu care a achiziționat mașina, fericitul proprietar va avea nevoie de buzunare adânci pentru a o putea menține în circulație. Numai impozitul anual este de 12.800 de lei, ceea ce înseamnă cam 2.600 de euro. Este o sumă pe care mulți români o plătesc pentru a-și cumpăra o mașină second-hand. Probabil că un cost enorm este și cel cu asigurările, mai ales că nu orice companie va accepta să asigure o astfel de mașină.

Bugatti Veyron înmatriculat în România: Un capriciu extrem de scump

Din experiența altor deținători de Veyron, reviziile curente sunt, de asemenea, extrem de costisitoare. Un schimb de fluide poate costa în jur de 20.000 de euro. Costul exorbitant este generat de volumul de muncă pe care-l implică un schimb de fluide, cu nu mai puțin de 16 șuruburi de drenaj care nu sunt chiar simplu de accesat. Pentru a putea goli instalațiile, mecanicii trebuie să demonteze mai întâi roțile și discurile de frână de pe puntea spate, precum și panourile din partea din spate a mașinii.

În plus anvelopele mașinii trebuie schimbate la fiecare doi ani, prețul unui set fiind de peste 25.000 de euro. Jantele trebuie schimbate, la rândul lor, la fiecare 15.000 km, ceea ce mai poate scoate din buzunarul proprietarului alți 30.000 de euro. Putem estima că un cost anual de 40.000-50.000 de euro nu este exagerat pentru plăcerea de a admira în garaj o astfel de mașină. Dacă o scoți la plimbare, lucrurile se complică, în special dacă apar daune.

Bugatti Veyron 16.4 Grand Sport are un motor de 8 litri care produce 1001 cai-putere şi un cuplu maxim de 1250 Nm. Modelul este echipat cu o transmisie DSG cu 7 trepte, iar sprintul 0-100 km/oră se realizează în 2,7 secunde. Viteza maximă a acestui model este 407 km/oră. Premiera mondială a acestui model a avut loc în 2006 la Pebble Beach, California, iar primul model a fost scos la licitație și s-a vândut cu peste 3 milioane de dolari.

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Cristian Agatie
După o experiență scurtă în presa generalistă și radio, a intrat în presa auto „din oportunism” în 1994, la revista Autoturism a Automobil Clubului Român, și a rămas „din convingere” din 2008, la Auto Bild, un nou proiect demarat în România de Axel Springer în colaborare cu Edipresse. Absolvent ... citește mai mult

Comentarii
Inchide