Misterul dubei abandonate de la Sighetu Marmației. Polițiștii au fost uimiți

Autor: George Cristea 19 nov. 2020 Știri auto

Misterul dubei abandonate de la Sighetu Marmației a fost dezlegat de polițiști. Cercetările au dezvăluit că mașina ascundea mai multe secrete, dar niciun detaliu care să îi ajute pe polițiști.

Intră în Galeria FOTO

Polițiștii de frontieră din Sighetu Marmației au descoperit o dubă abandonată în apropierea graniței cu Ucraina. Mașina, Un Peugeot Boxer, avea numere provizorii românești și fusese abandonată în zona localității Crăciunești din județul Maramureș la numai 300 de metri de linia de frontieră.

În interiorul mijlocului de transport au putut fi observate mai multe colete cu țigări, învelite în folie de culoare neagră, fiind totodată dispuse măsuri specifice de monitorizare a zonei. Întreaga cantitate a fost ridicată în vederea confiscării, iar microbuzul, în valoare de 11.000 lei, a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor.

„În cel mai scurt timp, au fost anunțate despre caz și autoritățile de frontieră ucrainene în vederea cercetării în comun a evenimentului. În continuare s-a luat măsura conducerii microbuzului încărcat cu țigări la sediul instituției, unde în urma inventarierii a rezultat cantitatea de 29.970 pachete, de Duty-Free și Belarus, în valoare de peste 350.600 lei”, se arată într-un comunicat al Poliției de Frontieră.

Misterul dubei abandonate de la Sighetu Marmației. Ce au descoperit polițiștii

În timpul derulării cercetărilor, polițiștii de frontieră au descoperit că numerele de înmatriculare găsite pe mașina abandonată erau expirate în data de 31 octombrie și oricum fuseseră atribuite unei alte mașini.

În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă, punerea în circulație sau conducerea pe drumurile publice a aunui autovehicul neînmatriculat sau neînregistrat și punerea în circulație sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul cu număr fals de înmatriculare sau de înregistrare.

În continuare, se efectuează verificări specifice în vederea documentării întregii activități infracționale și tragerea la răspundere a celor vinovați.

Nu este prima oară când polițiștii de frontieră găsesc mașini abandonate, și nici când acestea sunt încărcate cu țigări de contrabandă. S-a întâmplat chiar la Sighetu Marmației, în urmă cu trei luni. Contrabandiștii folosesc de regulă mașini vechi, funcționale dar fără valoare semnificativă, pe care le abandonează fără regrete când lucrurile iau o întorsătură nefavorabilă.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide