Mitsubishi i-MiEV, disponibil la vânzare în România

Autor: Baltateanu Dragos 02 mart. 2011 Știri auto

O altă vedetă în cadrul standului Mitsubishi Motors de la Salonul Auto de la Geneva a fost şi modelul electric i-MiEV.

La momentul lansării sale în Japonia, în iulie 2009, Mitsubishi i-MiEV a devenit primul automobil electric produs în serie de un constructor major şi care este destinat pieţei mondiale.

În acest moment i-MiEV este şi cel dintâi automobil electric supus crash-testelor efectuate de renumita organizaţie Euro NCAP la care a obţinut un rating de 4 stele conform noului protocol.

Lansat recent în 15 ţări europene, Mitsubishi i-MiEV a depăşit deja aşteptările în ceea ce priveşte vânzările în această zonă, iar în România acest model este deja disponibil spre vânzare prin reţeaua de dealeri autorizaţi Mitsubishi Motors la un preţ de 29.548 EUR + TVA.

Modelul i-MiEV este un automobil compact cu zero emisii poluante, cu patru locuri, cu o lungime de doar 3,475 metri, patru uşi, un portbagaj de 227 l, reuşind să fie maşina perfectă pentru utilizarea în mediul urban. Puterea maximă dezvoltată de motorul electric este de 49 kW, iar cuplul maxim este de 180 Nm, disponibil în intervalul de turaţie 0 – 2.000 rpm. Viteza maximă pe care o poate atinge modelul i-MiEV este de 130 km/h.

i-MiEV este oferit şi cu câteva opţiuni: vopseaua metalizată costă 300 euro plus TVA, iar cea în două tonuri 500 euro plus TVA. Preţul unui i-MiEV prin programul rabla este de 33.939 euro (TVA inclus).

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide