Mitsubishi Outlander PHEV revine în Europa în 2024

Autor: Adrian Somai 14 mart. 2023 Știri auto

În urmă cu ceva mai bine de un an, Mitsubishi prezenta primele fotografii și informații oficiale cu noul Outlander PHEV, model pregătit special pentru piețele auto japoneze și americane. Spre bucuria pasionaților auto europeni, Outlander PHEV va ajunge în cele din urmă și pe Bătrânul Continent, mult așteptata revenire fiind programată pentru anul 2024, potrivit Automotive News Europe.

Constructorul nipon își îndreaptă din ce în ce mai mult atenția spre piața auto europeană, recent fiind lansat aici noul ASX. Mai mult, în toamna acestui an urmează să fie prezentat un nou model, și anume Colt. Surprizele nu se opresc însă aici, oficialii Mitsubishi aducând acum în discuție revenirea lui Outlander PHEV pe piața auto europeană în anul 2024. Noul model va fi disponibil și pe piața auto din România.

Conducerea Mitsubishi nu a oferit prea multe detalii despre această revenire a lui Outlander PHEV pe piața auto europeană, rezumându-se la a ne spune că modelul va fi echipat cu a doua generație a sistemului de propulsie plug-in hybrid. De asemenea, mașina va mai beneficia de tracțiune integrală și de Super-All Wheel Control.

Motor de 2.4 litri și baterie de 20 kWh

Este de așteptat, totuși, ca versiunea dedicată pieței europene să nu fie diferită cu mult față de versiunea disponibilă în Japonia și peste Ocean. Acolo, Outlander PHEV este echipat cu o unitate de motorizare cu capacitate de 2.4 litri, alături de care se regăsesc două unități electrice și o baterie de 20 kWh. Autonomia în modul pur electric ajunge până la 87 de kilometri, potrivit standardului WLTP. În raport cu versiunea precedentă, motoarele electrice pot dezvolta cu până la 40% mai multă putere.

Mai multe detalii despre revenirea lui Outlander PHEV pe piața auto din Europa vom afla, cel mai probabil, în a doua jumătate a acestui an. Rămâne, așadar, să descoperim dacă japonezii au pregătit anumite surprize pentru clienții europeni!

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Adrian Somai
Adrian Somai
Am studiat cursurile Facultății de “Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori” din cadrul Academiei de Studii Economice București. Lucrez în presă de mai bine de cinci ani, colaborând de-a lungul vremii cu diverse publicații precum Ziarul de Sport, Cars.ro sau Manager.ro. Mi-a plăcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide