Mitsubishi prezintă noul Colt. O mașină ideală pentru oraș, acum în varianta hibridă – VIDEO

Autor: Robert Pindic 09 iun. 2023 Știri auto

Mitsubishi ne-a prezentat noul său Colt, un hatchback destinat pieței auto din Europa. Acesta vine și cu o motorizare hibridă și se aseamănă cu un model pe care îl știm deja prea bine.

Nu ai da greși dacă ai confunda acest Mitsubishi cu un Renault Clio, fiindcă modelul japonez este construit pe platforma CMF-B a Alianței Renault-Nissan-Mitsubishi. Deși se aseamănă cu Renault, Mitsubishi Colt reușește să aducă un design robust și sportiv, cu mai multe motorizări și numeroase caracteristici de siguranță.

Mitsubishi pune la dispoziție trei motoare, iar două dintre acestea sunt similare – folosesc același MPI de 1.0 litri cu trei cilindri. Însă, cea de-a doua variantă vine cu turbocompresor, crescând puterea de la 65 CP la 90 CP. Cele două sunt cuplate la transmisii de 5, respectiv 6 trepte de viteză.

Motorizarea hibridă este ideală pentru traficul urban

Dintre toate acestea, ce ne atrage atenția este motorizarea hibridă a modelului Colt. Aceasta presupune un motor pe benzină de 1.6 litri, care împreună cu două motoare electrice și o transmisie automată dezvoltă 145 CP. Mitsubishi susține că bateria de 1.2 kWh și motoarele electrice vor permite mașinii să îndeplinească 80% din cerințele traficului urban, în modul full electric. Cât despre drumurile mai lungi, motorizarea hibrid poate avea o autonomie de până la 900 de km.

Design-ul exterior aduce câteva elemente reprezentative. Mitsubishi Colt integrează grila Dynamic Shield, semnătura cu care se mândrește acest vehicul. Alături de farurile LED și luminile de rulare pe timp de zi, Colt are un aspect robust și sportiv. Exteriorul poate fi vopsit în 5 culori: Onyx Black (negru onix) metalizat, Sunrise Red (roșu răsărit), Royal Blue (albastru regal), Volcanic Grey (gri vulcanic) și Arctic White (alb arctic) solid.

Există patru versiuni pentru Mitsubishi Colt

Colt vine cu patru niveluri de echipare: Inform, Invite, Intense și Instyle, acestea oferind diverse modificări pentru exterior (jante, oglinzi, spoiler și placă de protecție). Însă, multe schimbări se petrec și în interiorul mașinii.

Modelul de top pune la dispoziție un interior construit din piele ecologică și materiale textile. Acesta are 5 locuri, un design modern și oferă până la 391L de spațiu de stocare pentru portbagaj. Mașina vine de asemenea cu un sistem de infotainment, cu display de 7 sau 9.3 inchi, compatibil cu Android Auto și Apple CarPlay. Bordul este digital, și vine de asemenea în două variante – 7 inchi, pentru modelul standard, sau 10 inchi pe versiunile de top. Acestea se pot personaliza în totalitate, oferind un sistem de navigație plasat chiar între ceasurile de bord.

Siguranța este o prioritate pentru Mitsubishi

Constructorul a implementat numeroase caracteristici ce vor veni în ajutorul șoferului. Șase sisteme sunt disponibile pentru toate modelele, dar se mai pot adăuga odată cu niveluri de echipare mai avansate. Printre acestea se numără: Avertizarea de Unghi Mort, Sistemul de Atenuare a Coliziunii Frontale, Avertizare la Părăsirea Benzii, Asistentul de Păstrare a Benzii, Asistentul de Parcare, Alerta privind Traficul din Spate și Recunoașterea Indicatoarelor Rutiere.

Modelul va fi fabricat la uzina Renault din Bursa, Turcia, și este programat să ajungă în showroom-urile Mitsubishi Motors din Europa începând cu luna octombrie a acestui an.

VIDEO

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Mitsubishi


Robert Pindic
Robert Pindic
Robert Pindic studiază Media Digitală în cadrul Universității „Transilvania” din Brașov, specializare ce i-a deschis orizonturile către jurnalism. Lumea auto i s-a părut fascinantă încă de când s-a urcat întâia oară la volan, iar odată cu obținerea permisului de conducere la 18 ani, ... citește mai mult

Comentarii
Inchide