Noul Mitsubishi Colt va debuta la vară. Modelul japonez va fi bazat pe Renault Clio

Autor: Ionuț Vîlciu 05 apr. 2023 Știri auto

Mitsubishi a publicat o nouă imagine teaser cu noul Colt. Compacta va fi dezvăluită la vară și pare mai familiar decât ne-am fi putut aștepta.

În 2022, Mitsubishi a dezvăluit informația că o nouă generație de Colt va fi lansată în Europa în decursul anului 2023. Noua imagine teaser lansată aduce cu sine și știri despre data exactă la care vom vedea mașina în întregime, anume în data de 8 iunie 2023. Putem vedea o secțiune din spatele noului Colt, iar din ceea ce putem observa, mașina pare surprinzător de familiară.

De ce spunem asta? O spunem pentru că, din secțiunea pe care o putem vedea, se pare că vom avea de-a face cu un Renault Clio cu embleme de Mitsubishi. Potrivit Motor1, Renault Clio ar urma să primească un facelift în perioada ce urmează, dar nu este clar dacă va fi lansat înainte de data de 8 iunie 2023. Oricum ar fi, echivalentul său de la Mitsubishi va fi un alt caz de rebranding pentru o mașină deja existentă, mai ales dacă ne luăm după forma hayon-ului și a blocurilor optice spate.

Noul Mitsubishi Colt va fi strâns înrudit cu Renault Clio

Teaser-ul inițial a dezvăluit câteva diferențe pe care Mitsubishi Colt în comparație cu fratele său francez produs de cei de la Renault. La urma urmei, noul ASX este în esență un Renault Captur cu altă siglă și câteva modificări subtile. Când Mitsubishi a anunțat că modelul Colt se va întoarce în Europa, acesta a arătat și o insignă „Hybrid EV” pe una dintre uși, dezvăluind că mașina va împrumuta configurația hibridă de la Clio E-Tech Hybrid. Acest lucru înseamnă că va prelua, cel mai probabil, motorizarea hibridă de 145 CP disponibilă pe Clio E-Tech Hybrid.

Renault va construi noul Mitsubishi Colt la uzina sa din Bursa din Turcia, unde este asamblată și a cincea generație Clio.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Mitsubishi, ProMotor


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide