Mitsubishi se retrage de la Dakar Rally

Autor: Cosmin Iordache 04 feb. 2009 Știri auto
Mitsubishi se retrage de la Dakar Rally

Mitsubishi are un palmares bogat în Dakar, fiind echipa cea mai galonată din cadrul raliului african, mutat recent în America de Sud. Criza economică rescrie însă istoria şi pe fondul scăderii vânzărilor constructorul nipon se vede nevoit să reducă bugetul competiţional şi să renunţe la a se mai alinia la startul oricărui raliu cross-country. Anul trecut producţia constructorului  japonez a scăzut cu 7,8 %  şi vânzările se află pe o pantă descendentă încă  din 2007.

La baza acestei decizii nu stau numai raţionamente financiare, ci şi participarea modestă la ediţia din acest an la Raliul Dakar, materializată doar într-o clasare pe locul 10. Acest rezultat este unul dintre cele mai slabe din istoria particpărilor. Mitsubishi s-a aliniat până acum de 26 de ori la startulu Dakar-ului şi de 12 ori, de 7 ori consecutiv, a plecat acasă cu laurii.

Motorsportul mai pierde astfel o legendă îndepărtată de criză. La sfârşitul anului trecut, Subaru, producător nipon sinonim cu motorsportul, a anunţat că nu va mai participa în WRC, competiţie care devenise aproape sinonimă cu modelul Impreza.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide