Mitsuoka Viewt – tuning japonez în stil Jaguar pe baza lui Micra

Autor: Oraan Mărculescu 24 mai 2012 Știri auto

Înainte să începeţi să râdeţi şi să faceţi glume pe seama acestui mini-Jaguar, ar trebui să ştiţi că numele Mitsuoka activează în domeniul auto din Japonia din 1993 – deci la anul firma de customizare împlineşte 20 de ani. Timp în care a reuşit să convingă peste 10.000 de japonezi să cumpere modele cu aspect de Jaguar sau alte nume sonore la jumătatea secolului trecut.

Mitsuoka Viewt are un stil care aminteste de Jaguar MKII, la fel ca versiunile precedente

Reţeta aleasă de cei de la Mitsuoka nu e neapărat digerabilă de către oricine, specialistul japonez schimbând total aspectul unor maşini moderne, care sunt transformate în modele cu aer de maşini de epocă, unele dintre ele amintind la limita plagiatului de vedete celebre pe patru roţi din istoria auto.

În cazul noului Mitsuoka Viewt, s-a ales ca bază noua generaţie Nissan Micra, la fel cum s-a întâmplat şi cu versiunile Viewt precedente. Noul Viewt, la fel ca vechile modele, continuă tradiţia unui aspect în stil Jaguar, maşina de faţă părând un Jaguar MKII intrat la apă, atât partea frontală, cât şi cea dorsală urmând îndeaproape liniile modelului original Jaguar.

Mitsuoka Viewt se bazeaza pe noua generatie Nissan Micra, dar modificarile estetice sunt ample

Din cauza dimensiunilor mici ale lui Nissan Micra, la prima vedere această transformare poate părea un exerciţiu desprins din desenele animate, dar adevărul este că Mitsuoka Viewt reuşeşte să devină în foarte scurt timp o maşinuţă foarte simpatică, mai ales că se diferenţiază foarte mult de actualele maşini de oraş pe care le poţi vedea pe şoselele şi în oraşele japoneze.

Evident, şi interiorul este modificat substanţial la nivelul aspectului şi materialelor, oferind o ambianţă british suficient de pronunţată şi multe posibilităţi de particularizare şi echipare. Ce-i drept, preţul este cel puţin dublu faţă de un Nissan Micra, în condiţiile în care partea tehnică nu suferă nici o modificare sau îmbunătăţire a performanţelor.

Mitsuoka Viewt costa cel putin dublu fata de un Micra, dar poate fi personalizata extravagant

Şi încă un lucru: Mitsuoka este importat şi în Europa, dar numai în Anglia, unde, la fel ca la japonezi, maşinile au volanul pe dreapta. Acum rămâne de văzut dacă se vor găsit amatori pentru acest pseudo-Jaguar de oraş, care are suficiente şanse să atragă clienţii tineri non-conformişti.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide