Un model foarte popular dispare din gama Renault

Autor: Elena Luchian 02 aug. 2021 Știri auto

Un model popular dispare din gama Renault. CEO-ul companiei, Luca de Meo, a făcut anunțul. Mașina nu va mai primi o nouă generație.

GALERIE FOTO

Renault accelerează cursa de electrificare, dar renunță la un model electric. Este vorba despre Zoe. Mașina nu va mai primi o nouă generație, anunță CEO-ul italian al constructorului francez, Luca de Meo, potrivit insideevs.com.

În locul său își va face apariția Renault R5, anticipat de conceptul Renault 5, prezentat de compania din Hexagon la începutul acestui an. Versiunea de serie și-ar putea face apariția în 2024. Tot atunci va ieși din scenă actuala generație Zoe.

Renault ia această decizie în speranța că-și va recâștiga popularitatea pe piața de mașini electrice în Franța. La ora actuală, Tesla Model 3 ocupă primul loc în clasamentul vânzărilor, urmată de Peugeot e-208.

Despre Zoe, model electric marca Renault, care a fost ani la rând pe primul loc în Franța

Renault a prezentat oficial electrica ZOE la Salonul Auto de la Geneva, în primăvara anului 2012. Acesta a devenit rapid unul dintre cele mai populare modele cu emisii zero în Europa, iar în 2015 și 2016 a fost chiar pe primul loc. În Franța a fost ani la rân cel mai bine vândut model electric. Peste 300.000 de unități au fost comandate în mai puțin de un deceniu.

Primul ZOE avea o baterie litiu-ion cu o capacitate de 22 kWh și o autonomie cuprinsă între 210 și 240 de kilometri în ciclul de testare de atunci, NEDC.

Modelul a primit o baterie de 41 kWh în 2016 și o autonomie de până la 400 de kilometri. Capacitatea bateriei a crescut din nou în 2019, ajungând, pentru versiunea de top, la 52 kWh, cu o autonomie anunțată potrivit noului ciclu de testare WLTP, de până la 395 de kilometri.

Înlocuitorul lui Zoe, Renault 5, va fi construit pe noua platformă a Alianței Renault-Nissan, CMF-EV. Primul model care va primi această platformă va fi Megane electric.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide