Un model spectaculos din gama Kia dispare fără urmă?

Autor: Elena Luchian 19 iul. 2021 Știri auto

Un model spectaculos din gama Kia ar putea să dispară fără urmă. Mașina ar putea ieși din producție chiar de anul viitor.

GALERIE FOTO

Dispare cel mai puternic model din gama Kia. Este vorba despre sedanul de performanță Stinger. Potrivit presei locale, constructorul sud-coreean intenționează să pună capăt producției modelului în cel de-al doilea trimestru al anului viitor. Kia Stinger este construită la uzina Sohari din Coreea de Sud. Dar aceasta, ca și alte centre de producție, va fi supusă unei transformări. Kia își pregătește astfel terenul în vederea electrificării gamei.

În ciuda performanțelor care îl poziționează într-un segment exclusivist al sedanurilor de performanță, Stinger nu a înregistrat cifrele de vânzări pe care mizau asiaticii. Dacă informația publicată de The Korean Car Blog are o bază reală, Stinger va fi rămas pe piață pentru doar 5 ani. Modelul a fost lansat în anul 2017 și a fost supus unui facelift anul trecut. Ultimele unități ar trebui să iasă de pe linia de asamblare la mijlocul anului următor.

Cel mai spectaculos model Kia, în România, de la 49.694 euro

În România, Kia Stinger are un preț de pornire de 49.694 euro. Aici este disponibilă exclusiv cu motor de 3,3 litri cu 370 de cai putere și 510 Nm. Transmisia automată cu opt trepte și tracțiunea integrală sunt standard. De 4,9 secunde are nevoie pentru a accelera de la 0 la 100 km/h.

Mașina vine cu jante din aliaj de 19 inci. Are faruri și stopuri LED și oglinzi exterioare electrice și încălzite.

Scaunele sunt îmbrăcate în piele Nappa. Șoferul primește informațiile relevante cu privire la rulare pe un instrumentar de bord digital de 7 inci, dar și pe un head-up display. Navigația este redată pe un ecran tactil de 10,25 de inci.

Scaunul șoferului prezintă reglaje electrice. De acolo, el poate comanda transmisia și folosind padelele de pe volan. Un sistem audio Harman/Kardon asigură atmosfera la bord. O cameră video pentru marșarier, senzori de parcare în față și în spate și Smart Cruise Control simplifică viața la bordul lui Stinger.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide