Modelele clasice Range Rover pot primi sisteme electrice de propulsie. Dar prețul nu este pentru oricine

Autor: Bogdan Bârliga 01 mai 2023 Știri auto

Apar tot mai multe companii specializate în înlocuirea motoarelor convenționale de pe mașinile clasice cu sisteme de propulsie electrice. Unii proprietari își doresc să folosească zilnic un astfel de model și o astfel de reconversie pare să fie cea mai potrivită. Pe lângă reducerea poluării o motorizare electrificată oferă și avantajul unor costuri mai reduse de exploatare.

Dar trecerea de la un motor termic la un sistem electric de propulsie nu este chiar ieftină și cine vrea să dețină un autoturism clasic actualizat în acest mod trebuie să aibă un cont bancar generos. În unele cazuri costurile depășesc cu mult valoarea unui autoturism electric de performanță nou și am putea să ne întrebăm dacă această reconversie chiar merită.

Compania britanică Inverted se ocupă exclusiv de modelele clasice Range Rover și clienții pot alege mai multe tipuri de caroserii din gama lansată în anul 1970. Vehiculele cu tracțiune integrală primesc un sistem electric de propulsie fabricat de Tesla și mașinile sunt recondiționate cu mare atenție.

Pentru că noul sistem bazat pe unități electrice este mult mai puternic Inverted a modificat îm mod corespunzător frânele, amortizoarele și arcurile. După reconversie un astfel de model clasic Range Rover poate să accelereze aproape la fel de puternic ca un model sport de producție recentă.

Un Range Rover clasic cu sistem electric Tesla

În 1970 un Range Rover era echipat cu un motor V8 de 3,5 litri cu o putere de 137 CP și putea să ajungă de la 0 la 96 km/h în 13,9 secunde. Inverted a eliminat acest propulsor și a instala un sistem electric de la Tesla cu o putere totală de 456 CP și 600 Nm. Acum un astfel de Range Rover poate efectua sprintul de la 0 la 96 km/h în cinci secunde.

Modelul clasic britanic a fost echipat cu o baterie cu capacitatea de 80 kWh și tehnologie de încărcare la stații rapide de 100 kW. Acumulatorul se încarcă de la 20% la 80% în jumătate de oră și modelul 4×4 are o autonomie estimată de aproximativ 320 de kilometri.

Și acum partea neplăcută: Inverted cere pentru cea mai ieftină variantă electrică Range Rover Clasic suma de aproximativ 256.327 de euro fără TVA. Acest preț depășește ușor costul standard al unui Porsche Taycan Turbo S Cross Turismo pentru care la dealer se percep 205.961 euro.

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Tags:

Sursa foto: Inverted


Bogdan Bârliga
Bogdan Bârliga
Bogdan are peste 19 ani de experiență în mass-media (print / online). În trecut a lucrat pentru grupuri de presă precum Finmedia, Realitatea-Cațavencu, Ringier AG și altele. Pe lângă zona editorială a ocupat și funcția de Social Media Manager (administrare conturi multiple de Facebook, Instagram, ... citește mai mult

Comentarii
Inchide