VIDEO: Porsche Taycan Turbo Cross Turismo a intrat în Guinness Book. Ce performanță a izbutit „electrica” germană?

Autor: Mihai Morcovescu 15 ian. 2022 Știri auto

Primul model electric din istoria Porsche, Taycan Turbo Cross Turismo, a intrat în Cartea Recordurilor Guinness. Coupe-ul german cu zero emisii  a devenit primul automobil cu zero emisii din lume care reușește cea mai mare schimbare de altitudine în cel mai scurt timp posibil.

Călătoria s-a întins pe distanța de 2.250 de kilometri, a traversat cinci state americane și s-a încheiat în mai puțin de 34 de ore. Diferența de altitudine înregistrată la final a fost de peste 4.800 de metri.

Un Porsche Taycan Turbo Cross Turismo a scris istorie la Pikes Peak

Performanța unică a fost realizată de un grup de prieteni, la bordul unui Porsche Taycan Turbo Cross Turismo. Aceștia au pornit din mina Eagle (statul Michigan), care este cel mai jos punct de pe întreg teritoriul Statelor Unite ale Americii. Aceasta se află la 540,8 de metri sub nivelul mării și este singurul sit minier care poate fi parcurs cu un automobil.

Americanii au parcurs mai multe tipuri de drum, precum cele forestiere de macadam și autostrăzi. Au trecut prin cinci state (Michigan, Wisconsin, Iowa, Nebraska și Colorado). Punctul terminus l-a reprezentat legendarul Pikes Peak. La cei 4.302 de metri altitudine, acesta este cel mai înalt vârf din frontul sudic al Munților Stâncoși.

Distanța totală parcursă a fost de 2.250 de kilometri, iar diferența de nivel de 4.842,987 de metri. Practic, această distanță de aproape 5 kilometri a fost străbătută în sus fără ca americanii să părăsească solul. Cronometrul a fost oprit după exact 33 de ore și 48 de minute.

Astfel, coupe-ul electric cu patru uși din Stuttgart a devenit primul automobil cu zero emisii care acoperă cea mai mare diferență de altitudine în cel mai scurt timp.

Sursa: Autoblog

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Capturi video


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide