Modelele de performanță Hyundai N vor primi jante realizate din fibră de carbon

Autor: Ionuț Vîlciu 27 iul. 2023 Știri auto

Modelele performante create de divizia N a producătorului auto Hyundai vor primi jante confecționate din fibră de carbon. Dotarea pe care o vedeam până acum pe supercar-uri ajunge și pe mașinile relativ accesibile.

Modelele N de înaltă performanță de la Hyundai au dovedit că sunt suficient de bune pentru a rula cu rivali de la mărci consacrate, cu modele bine cunoscute în lumea mașinilor de performanță. Potrivit Carscoops, Hyundai este pe cale să îndulcească oferta sa prin ceva ce era disponibil în mod normal doar pe supercar-urile de top, anume jante realizate din fibră de carbon.

Producătorul auto coreean a încheiat un parteneriat cu compania britanică producătoare de jante Dymag, dar și cu experții în materiale compozite de la Hankuk Carbon. Astfel, cei trei vor lucra împreună la dezvoltarea jantelor ce vor echipa modelele de performanță ale brandului.

Modelele performante Hyundai N vor putea fi echipate cu jante din fibră de carbon

Comparativ cu jantele din aliaj turnate, cele realizate din fibră de carbon pot fi mai ușoare cu până la 50%. Vor fi foarte utile în cazul noului Hyundai Ioniq 5 N, deoarece modelul electric de performanță este destul de greu, având o masă proprie de puțin peste două tone.

De asemenea, jantele mai ușoare ajută și alte aspecte dinamice ale mașini. Jantele sunt masă neamortizată și cu cât aceasta poate fi redusă, și caracterul mașinii se va îmbunătății.

Direcția va fi mai precisă, iar suspensia nu va trebui să lucreze la fel de mult. Totuși, ar fi bine să aveți mare grijă la parcările de lângă borduri cu aceste jante, deoarece sunt foarte scumpe.

Nu se cunoaște data la care ar putea deveni disponibile roțile, ce mașini N le vor primi sau cât vor costa, dar un lucru este cert, nu vor fi o opțiune ieftină.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Hyundai


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide