Modelele DS 3 și DS 4 primesc o nouă motorizare hibridă

Autor: Ionuț Vîlciu 04 apr. 2024 Știri auto

DS Automobiles anunță o nouă motorizare hibridă pentru modelele DS 3 și DS 4. Denumit Hybrid, acesta asigură o mai mare versatilitate, cu o baterie care se încarcă singură, ceea ce înseamnă posibilitatea de a parcurge mai mult de 50% dintr-o călătorie în oraș fără emisii.

Tot mai mulți producători se uită către sisteme alternative de propulsie, precum cele electrice sau hibride. Producătorul francez DS anunță că modelele DS 3 și DS 4 vor putea fi cumpărate cu un nou propulsor hibrid.

Noua motorizare este alcătuită dintr-un motor pe benzină de 136 CP și 230 Nm, cuplat la o transmisie automată nouă cu dublu ambreiaj și șase trepte, care integrează un motor electric de 28 CP și 55 Nm. O baterie litiu-ion NMC de 0,9 kWh alimentează sistemul electric cu reîncărcare automată.

Pentru DS 3, timpul de la 0 la 100 km/h este cu 1,2 secunde mai rapid, ajungând la 8,4 secunde, iar timpul pe 1.000 de metri cu pornire de pe loc este redus cu 1,1 secunde, ajungând la 29,7 secunde, în comparație cu motorul PureTech 130 Automatic.

Performanțele lui DS 4 sunt, de asemenea, îmbunătățite în comparație cu motorul PureTech 130 Automatic, cu un timp 0-100 km/h de 10,4 secunde (cu 1,2 secunde mai rapid) și timpul pe 1.000 de metri cu pornire de pe loc este de 31,7 secunde (-1,3 secunde).

O nouă motorizare hibridă își face loc în gama DS

DS 4 Hybrid inaugurează noile caracteristici oferite de DS Automobiles în 2024. Noua gamă este alcătuită din două niveluri de echipare, PALLAS și ÉTOILE, fiecare dintre acestea primind două pachete de opțiuni care le diferențiază. Designul exterior, identic pentru ambele, cu aripi DS și evacuări în negru lucios, se remarcă prin jantele speciale de 19 inch.

PALLAS prezintă un interior cu tapițerie Diamond Tungsten din stofă neagră Canvas cu un model nou de cusături pe șezut și spătar. Confortul în habitaclu este amplificat de geamurile laterale laminate acustic în partea din față și de sistemul Clean Cabin cu „Air Quality“, care însoțește aerul condiționat automat cu două zone.

Cu ÉTOILE, DS 4 Hybrid oferă două variante de interior, în negru Alcantara şi cusături noi, cu tapițerie tip „curea de ceas” din piele Nappa Criollo Brown şi scaune încălzite. Echiparea include scaune cu acționare electrică. DS 4 Hybrid în echiparea ÉTOILE include farurile DS Matrix LED Vision și geamurile fumurii laminate acustic.

DS 3 Hybrid și DS 4 Hybrid vor fi disponibile pentru comandă în România în ultima parte a acestui an.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: DS Automobiles


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide