Cum vor arăta modelele Renault după ce francezii au cooptat un designer de la SEAT?

Autor: Elena Luchian 27 iul. 2020 Știri auto
Cum vor arăta modelele Renault după ce francezii au cooptat un designer de la SEAT?

Modelele Renault ar putea arăta complet diferit în viitorul apropiat. Francezii l-au cooptat în echipă pe fostul designer de la SEAT, Alejandro Mesonero-Romanos.

Designerul spaniol în vârstă de 52 de ani se va alătura echipei de design a companiei Renault, fiind subaltern direct al celui care coordonează, la această oră, divizia, Laurens van den Acker, scriu cei de la Automotive News Europe.

Nouă ani a petrecut Alejandro Mesonero-Romanos în echipa SEAT, punând umărul la relansarea brand-ului. La Renault, acesta va lucra din nou cu Luca de Meo, italianul care a fost director de marketing al Grupului Volkswagen, din care face parte și brand-ul SEAT. De Meo, în vârstă de 53 de ani, a parasite SEAT în luna ianuarie a acestui an și, de la 1 iulie, a preluat funcția de CEO al Grupului Renault.

Renault Group nu a comentat mutarea, dar un purtător de cuvânt de la SEAT a confirmat plecarea lui Mesonero-Romanos. Și presa din Spania vorbește despre despărțirea sa de brand-ul spaniol.

Postul rămas vacant va fi ocupat temporar de Werner Tietz, șeful departamentului de Cercetare și Dezvoltare din cadrul companiei iberice.

Noul designer de la Renault este, de fapt, vechiul designer

Pentru Alejandro Mesonero-Romanos este, de fapt, o reîntoarcere la compania pentru care a lucrat în perioada 2007-2009. Acesta a fost în echipa care a desenat versiunea coupe a modelului Renault Laguna. A fost transferat apoi în Coreea de Sud ca director de design al Renault Samsung Motors.

Înainte de experiența Renault, spaniolul a fost tot la SEAT. Acesta a făcut parte din echipa care a realizat conceptul SEAT Bolero.

Mesonero-Romanos este cel care a construit la imaginea SUV-urilor Ateca, Arona și Tarraco, dar și la modul în care arată cea de-a cincea generație a modelului Ibiza și ultimele două generații ale lui Leon. Modelele Cupra Formentor și Tavascan sunt tot creația lui.

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Tags:



Comentarii
Inchide