Modelul Audi care va fi dotat cu tapițerie fabricată din PET-uri reciclate

Autor: ProMotor 25 feb. 2020 Știri auto

Primul model din gama Audi care va fi dotat cu tapițerie fabricată din plastic reciclat va fi noua generație Audi A3.

Mașina compactă va avea până la 89 la sută din materialele pentru tapițerie provenite din plastic reciclat. Din 45 de sticle PET cu o capacitate de 1,5 litri se va crea materialul pentru tapițeria unui singur scaun, iar 62 de sticle PET vor fi folosite pentru un covoraș.

„Scopul nostru este să realizăm tapițeria scaunului dintr-un singur material, astfel încât să poată fi reciclat din nou. Nu suntem departe de a realiza acest lucru ”, a adăugat Ute Gronheim, coordonatorul diviziei de textile de la Audi.

La lansare noul A3 va fi disponibil cu tapițerie în diferite combinații de culori. Opțiunea „Torsion” are cusături galbene de contrast, pe când opțiunea plus „Puls” înseamnă material reciclat, combinat cu piele artificială.

Așteptat la Salonul Auto de la Geneva care va avea loc de săptămâna viitoare, noul Audi A3 va avea la bază platforma MQB Evo, care susține electrificarea gamei Audi. Acesta va prezenta un design evolutiv la exterior și o cabină revizuită, precum și cele mai noi tehnologii și sisteme de siguranță. În vârful gamei vor fi hatchback-urile S3 și RS3.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Carscoops



Comentarii
Inchide