Modelul britanic de off-road Ineos Grenadier a fost prezentat în România – VIDEO

Autor: Cristian Gubandru 26 mai 2022 Știri auto

Automobile Bavaria a prezentat la București două exemplare ale modelului britanic Ineos Grenadier pentru care are deja 25 de comenzi anul acesta. Prețurile pentru România vor fi anunțate luna viitoare, însă pe alte piețe modelul costă între 60.000 si 70.000 de euro cu TVA.

Ineos Grenadier este fabricat la uzina Hambach din Franța, cumpărată de companie de la Daimler. Pentru anul viitor, reprezentanții din România se așteaptă să depășească ușor comenzi de 100 de unități. Clienții interesați sunt posesori de BMW X3 și BMW X5.

Modelul Ineos Grenadier P2 va avea și o versiune P3 identică, dar cu o suspensie mai potrivită pentru șosele.

VIDEO

Propulsoare Ineos Grenadier

Grenadier este pus în mișcare de motoare de proveniență BMW. Clienții pot alege un motor turbo diesel de 3.0 litri 249 CP cu șase cilindri în linie sau o unitate turbo pe benzină, tot de 3.0 litri 286 CP. Ambele sunt cuplate la o transmisie automată cu opt rapoarte și la un sistem de tracțiune integrală permanentă. Modelul este echipat și cu o cutie de transfer.

INEOS Automotive a nominalizat partenerii care vor opera primele locații de desfacere în Polonia, Cehia, Ungaria, Bulgaria, România și Ucraina. Acestea se numără printre cele 152 de locații ce urmează a fi confirmate în întreaga lume.

Până la sfârșitul anului 2022, INEOS intenționează să aibă o rețea de 200 de puncte de vânzare și service pentru Grenadier, în 50 de țări, inclusiv grupuri renumite de parteneri, specialiști 4×4 și parteneri pentru echipamente agricole.

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

Dealerii Ineos:

• Auto Fus Group în Varșovia, Polonia
• Team Marek Pasierbski în Długołęka lângă Wrocław, Polonia
• Autosalon Dajbych în Plzeň și locația sa de service din Praga, Republica Cehă
• Gablini Group în Budapesta, Ungaria
• Silver Star Motors în Sofia, Bulgaria
• Automobile Bavaria în București, România
• AWT Bavaria în Kiev, Ucraina

INEOS colaborează cu acești dealeri pentru inaugurarea punctelor lor de vânzare, care ar trebui să fie gata să își primească clienții în următoarele câteva luni. Acest proces include un program de training intensiv INEOS pentru agenții de vânzări și pentru tehnicienii de service. Prima dintre locațiile nou nominalizate se va deschide în vară.

Scopul este ca majoritatea clienților să se afle la o distanță rezonabilă de un service autorizat. Partenerii de retail vor reprezenta coloana vertebrală a rețelei de service din țară, cu acoperire geografică suplimentară oferită de anumite locații Bosch Car Service acreditate de INEOS și alese cu atenție, precum și de specialiști 4X4.

„Ne-am străduit timp de peste un an să găsim parteneri de retail care sunt la fel de entuziaști și de entuziasmați de Grenadier ca și noi”, spune Klaus Hartmann, Directorul pe Europa al INEOS Automotive.

Potențialii clienți vor putea să găsească cel mai apropiat dealer Grenadier prin intermediul unei hărți interactive pe site.

În 2017, Președintele INEOS, Jim Ratcliffe, un împătimit al mașinilor și un aventurier experimentat, a identificat o nișă pe piața auto, respectiv autovehicule 4X4 simple, utilitare, funcționale, concepute pentru utilizare conformă și fiabilă în zilele noastre. Acesta a înființat INEOS Automotive Limited.

INEOS Automotive este o filială a Grupului INEOS, producător de produse petrochimice, produse chimice de specialitate și produse petroliere. Grupul are 26.000 de angajați în 36 de companii, cu o rețea de producție care acoperă 194 de unități de producție în 29 de țări.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Cristian Gubandru
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax, parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn, parte ... citește mai mult

Comentarii
Inchide