Modelul care primește cele mai mari jante din fibră de carbon

Autor: Elena Luchian 28 iul. 2021 Știri auto

Acestea sunt cele mai mari jante din fibră de carbon montate vreodată pe un model de serie. Ce model le va purta începând cu anul acesta?

GALERIE FOTO

Bentley a dezvoltat cele mai mari jante din fibră de carbon în colaborare cu Bucci Composites. Cinci ani a durat proiectarea lor și construirea lor. Acestea au un diametru de 22 de inci și vor fi disponibile prin intermediul diviziei Mulliner, care oferă multiple posibilități de personalizare.

Pentru început, jantele vor fi rezervate unui singur model. Este vorba despre primul și, până acum, singurul SUV al companiei, Bentley Bentayga.  Nicio altă mașină de serie nu a primit jante din fibră de carbon mai mari.

Cele mai mari jante din fibră de carbon, primele cu omologare TUV

Jantele produse de Bentley și Bucci Composite sunt primele din fibră de carbon care au primit omologarea organizației independentă TUV (Technischer Überwachungsverein – Asociația pentru inspsecții tehnice), în urma unei testări riguroase. Testarea a arătat că, în caz de impact, janta din fibră e carbon permite dezumflarea lentă a anvelopei datorită structurii sale mai rezistente. În schimb, jantele din aliaj se pot sparge la impact și pot provoca explozia pneului.

Înainte de a primi omologarea, în ultima etapă a dezvoltării, acestea au fost testate de Bentley pe circuitul de la Nurburgring. Britanicii au observat astfel că acestea sunt capabile să față față celor 2,5 tone ale lui Bentayga.

O astfel de jantă din fibră de carbon este cu 6 kilograme mai ușoară decât una din aliaj. Astfel, mașina devine cu 24 de kilograme mai ușoară. Bentley susține că noile jante sunt mai rezistente decât cele din aliaj și oferă performanțe superioare la frânare. Mai mult, reduc uzura anvelopelor datorită rigidității roții.

Posesorii de Bentayga sau noii clienți care comandă un astfel de SUV vor putea bifa și opțiunea jantelor de carbon la sfârșitul acestui an.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide