Bentley Bentayga Hybrid primește tratamentul de rejuvenare

Autor: George Cristea 04 ian. 2021 Știri auto

Bentley Bentayga Hybrid primește tratamentul de rejuvenare pe care l-am putut admira pe celelalte două modele ale gamei – Bentayga V8 și Bentayga Speed.

Bentkey Bentayga Hybrid a fost primul model hibrid produs de marca britanică și cel care a coborât numărul de cilindri la 6 pentru prima oară după 1958. Cu toate acestea nu este deloc complexat, cu cei 449 CP dezvoltați de combinația sa de motoare. Un cuplu de 700 Nm îi asigură, de altfel, performanțe decente, cu 5,5 secunde pentru accelerația de la 0 la 100 km/h. Fiind un hibrid cu încărcare la priză, Bentayga Hybrid poate parcurge până la 50 km în modul electric (conform ciclului nerealist NEDC, însă).

Chiar dacă aceste performanțe rămân neschimbate, noul Bentayga Hybrid beneficiază de un plus de rafinament față de modelul anterior. În plus, modificări cosmetice aliniază înfățișarea lui Bentayga Hybrid cu cea a fraților care au trecut anterior prin această operație – Bentayga V8 și Bentayga Speed. Vorbim de stopurile ovale, preluate de la Continental GT. Chiar dacă partea frontală nu pare să ascundă surprize, cei de la Bentley spun că fiecare element a fost redesenat pentru un look mai curat.

Bentley Bentayga Hybrid are pedale care-i spun șoferului cât să apese pe ele

Pentru a-l ajuta pe șofer să conducă economic, Bentayga Hybrid include pedale care oferă feedback haptic. Acestea îl ghidează pe cel de la volan proactiv, folosind informațiile furnizate de sistemul de navigație. Astfel, pedala de accelerație opune rezistență în punctul care marchează trecerea de la modul de rulare electric la pornirea motorului pe benzină. Acest lucru încurajează persoana de la volan să rămână în modul EV cât mai mult timp posibil.

Sistemul de frânare combină frânarea regenerativă cu cea asigurată de sistemul hidraulic. În acest fel senzația oferită șoferului se aseamănă cu cea a unui sistem de frânare clasic. În același timp, recuperarea de energie în timpul frânării este maximă.

Intră în Galeria FOTO

La nivelul sistemului de infotainment, Bentley Bentayga Hybrid aduce o nouă unitate multimedia cu ecran de 10,9 inchi, cu suport pentru conexiuni wireless Android Auto și Apple CarPlay. De asemenea, mașina dispune de conexiune permanentă la internet grație unui e-SIM integrat. Acesta permite controlarea funcțiilor mașinii de la distanță, folosind aplicația My Bentley.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide