Modelul electric care s-a vândut în nici 24 de ore de la deschiderea comenzilor

Autor: Marius Vișan 01 mart. 2021 Știri auto

Premiera mondială a modelului electric Hyundai IONIQ 5 a fost urmată de un mare număr de solicitări din partea clienților europeni.

De la prezentarea din 23 februarie, compania a înregistrat 236.000 de solicitări, în timp ce primele 3.000 de unități ale ediției limitate IONIQ 5 Project 45 au fost rezervate în decurs de 24 de ore de la deschiderea comenzilor.

Prezentat într-un eveniment virtual, IONIQ 5 a generat rapid un nivel foarte ridicat de trafic pe site-ul web și în rețelele sociale din partea consumatorilor din Europa. Interesul a fost mai crescut decât la lansarea foarte popularului SUV Tucson, în 2020.

IONIQ 5 stabilește un nou standard în ceea ce privește mobilitatea electrică

Este primul autovehicul electric al gamei care utilizează platforma Hyundai E-GMP. Arhitectură E-GMP asigura un ampatament lung, contribuind la maximizarea spațiului interior. Designul inovator, materialele ecologice utilizate, performanțele remarcabile, sistemul de încărcare ultra-rapidă, funcția Vehicle-to-Load (V2L), precum și caracteristicile avansate pentru conectivitate și pentru asistență conducătorului auto se armonizează perfect pentru a oferi noi experiențe clienților.

Hyundai IONIQ 5 oferă o gama variată de sisteme de propulsie

Clienții pot alege între două opțiuni pentru baterie: 58 kWh sau 72,6 kWh, precum și între două configurații pentru motorul electric – cu un motor poziționat pe puntea spate sau cu două motoare (atât în față, cât și în spate). Toate variantele PE ating o viteză maximă de 185 km/ h.

În vârful gamei electrice de motorizări se află versiunea cu baterie de 72,6 kWh, care dispune de tracțiune integrală (AWD) și dezvoltă o putere combinată de 225 kWh, respectiv un cuplu de 605 Nm. Propulsorul accelerează de la 0 la 100 km/ h în 5,2 sec. Atunci când tracțiunea AWD este asociată cu bateria de 58 kWh, configurația cu două motoare accelerează de la 0 la 100 km/ h în 6,1 sec.

În versiunea cu baterie de 72,6 kWh și cu tracțiune 2WD, IONIQ 5 va oferi o autonomie de aproximativ 470 – 480 km (WLTP).

Configurația cu propulsorul spate de 160 kW (125 kW în combinație cu bateria de 58 kWh) oferă un cuplu de 350 Nm și tracțiune 2WD. Împreună cu bateria de 72,6 kWh, propulsorul electric poate accelera de la 0 la 100 km/ h în 7,4 sec., iar împreună cu bateria de 58 kWh accelerează în 8,5 sec.

În pus, IONIQ 5 poate tracta o remorcă cu o greutate de până la 1.600 de kg.

Intră în GALERIA FOTO

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Hyundai


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide