Modelul electric Opel Mokka a fost transformat într-un vehicul pentru transport

Autor: Bogdan Bârliga 05 apr. 2023 Știri auto

Noul Opel Mokka-e este primul SUV electric al constructorului german și poate fi adaptat pentru transportul mărfurilor. Compania a prezentat o versiune cu două locuri prevăzută în partea din spate cu un sistem de rafturi dezvoltat special pentru acest model electric.

Mokka-e a fost transformat într-un vehicul de serviciu de către specialiștii în conversie de la compania Bott GmbH & Co. KG. SUV-ul a fost dotat cu un sistem de depozitare montat pe un cadru de siguranță, iar acesta a fost fixat pe caroseria vehiculului. Sistemul de rafturi dispune de rafturi realizate din materiale ușoare și spațiul de depozitare oferă multiple posibilități de organizare. Greutatea este distribuită uniform în partea din spate a vehiculului electric și se mai poate monta o cutie mobilă separată pentru transportul obiectelor cu dimensiuni reduse.

Bott a confirmat siguranța diferitelor configurații ale sistemului lor de rafturi la testele de impact ale vehiculelor încărcate, conform cu standardul ECE R44. Specialiștii companiei susțin că nimic nu cade din module, iar sertarele rămân închise. Varianta pentru transport a SUV-ul electric Mokka-e poate fi utilizată de tehnicienii de service și de comercianți.

Autonomie de 338 kilometri

Construit pe platforma CMP (Commun Modular Platform) a Grupului PSA noua generație a SUV-ului german oferă un sistem de propulsie electric cu motoare sincrone cu magneți permanenți. Puterea totală este de 136 CP și un cuplu maxim de 260 Nm, iar SUV-ul poate rula cu viteză maximă de 150 km/h. Bateria cu o capacitate de 50 kWh poate fi încărcată până la 80% în doar 30 de minute, la o stație rapidă de 100 kW. Conform standardului WLTP acest acumulator cu 216 celule poate oferi o autonomie de aproximativ 338 de kilometri cu o singură încărcare. Mokka-e dispune și de un sistem de frânare regenerativă prin care se permite recuperarea energiei la decelerare sau frânare.

În România prețul de bază pentru Opel Mokka în versiunea electrică începe de la 38.285 de euro și pe lista dotărilor standard se oferă printre altele faruri cu tehnologie LED, jante din aliaj cu dimensiunea de 16 inch, ecran de 7 inchi pentru sistemul de infotainment, pilot automat, asistență păstrare banda de rulare, sistem detecție pietoni sau sistem de climatizare. Compania nu a comunicat până la acest moment prețurile practicate pentru versiunea Opel Mokka-e cu modificările implementate pentru transport.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Opel


Bogdan Bârliga
Bogdan Bârliga
Bogdan are peste 19 ani de experiență în mass-media (print / online). În trecut a lucrat pentru grupuri de presă precum Finmedia, Realitatea-Cațavencu, Ringier AG și altele. Pe lângă zona editorială a ocupat și funcția de Social Media Manager (administrare conturi multiple de Facebook, Instagram, ... citește mai mult

Comentarii
Inchide