Noul Opel Mokka-e – Cea de-a doua generație a modelului vine și în versiune electrică

Autor: Elena Luchian 24 iun. 2020 MASINI NOI

Noul Opel Mokka-e este primul SUV electric al constructorului german. Acesta își face loc pe piață odată cu cea de-a doua generație a modelului.

GALERIE FOTO

Noul Opel Mokka-e este – spun nemții – mai compact decât oricând, perfect pentru aventurile urbane, dar și pentru escapadele în afara orașului.

Cea de-a doua generație Mokka este cu 10 milimetri mai înaltă, are console mai scurte și vine cu un ampatament cu 2 milimetri mai lung, deși mașina este cu 12,5 centimetri mai scurtă decât generația pe care o înlocuiește. Modificările nu afectează spațiul oferit celor aflați la bord și nici volumul portbagajului, care este de 350 de litri. 4,15 metri măsoară noul Opel Mokka în lungime.

Noul Opel Mokka-e cu dotări inovatoare

Este primul model care prezintă noul design frontal Opel Vizor cu faruri IntelliLux LED matrix cu 14 elemente.

În cabină se regăsește Opel Pure Panel, care integrează instrumentarul de bord complet digital de 12 inci și un ecran tactil de 10 inci, aflat în consola centrală, orientat către șofer. Opel păstrează și butoanele fizice pentru un control facil mai ales în timpul deplasării.

Opel aduce la bord, opțional, și scaune încălzite, îmbrăcate în piele, cu funcție de masaj pentru șofer.

Mașina este echipată cu Advanced Cruise Control cu funcție stop & go, care permite pornirea și oprirea în funcție de comportamentul mașinii din față în traficul aglomerat și Active Lane Positioning, care asigură poziția mașinii în centrul benzii de circulație.

Mokka-e primește și frână de parcare electrică și capacitatea de a recunoaște indicatoarele rutiere, plus o camera panoramică de 180 de grade.

Construită pe platform CMP (Commun Modular Platform) a Grupului PSA, noua generație vine în premieră și în versiune electrică. Opel trece în contul noului Mokka-e 136 de cai putere și un cuplu de 260 Nm. Trei moduri de rulare sunt disponibile la bord: Normal, Eco și Sport. Viteza maximă a versiunii cu emisii zero este de 150 km/h. 322 kilometri poate rula noul Opel Mokka-e între două încărcări.

Bateria cu o capacitate de 50 kWh poate fi încărcată până la 80% în doar 30 de minute, la o stație rapidă cu curent continuu de 100 kW. Opel oferă o garanție pentru baterie de 8 ani.

Noul Opel Mokka-e va ajunge în showroom-uri la începutul anului viitor. Cea de-a doua generație va fi disponibilă și cu propulsii convenționale.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide