Modelul unic Porsche 911 Classic Club Coupe va fi scos la licitație – GALERIE FOTO

Autor: Bogdan Bârliga 02 mart. 2023 Știri auto

Anul trecut Porsche a prezentat un exemplar unic realizat de divizia Porsche Clasic în colaborare cu Porsche Club of America (PCA). Acest model se numește Porsche 911 Classic Club Coupe și va fi scos la licitație pe data de 10 iunie în acest an.

Acest autoturism sport unic are la bază un model Porsche 911 Carrera din anul 1998, iar mai multe componente au fost preluate de la un exemplar de performanță 911 GT3. Mașina donatoare a fost dusă la atelierul Porsche Classic din apropierea fabricii principale din Stuttgart-Zuffenhausen, unde a fost construită inițial. Acolo, a trecut printr-o restaurare completă, inclusiv dezasamblarea totală și consolidarea caroseriei, fiind piese originale și componente noi dezvoltate. Planurile de stil și design au fost finalizate în paralel cu procesul de restaurare pentru a menține proiectul în termen. Experții de la Porsche Individualization, Porsche Classic și Style Porsche au făcut mai multe propuneri și le-au discutat în mod regulat cu Porsche Club of America (PCA) pe parcursul proiectului, care a durat în total doi ani și jumătate.

Un singur exemplar disponibil: Porsche 911 Classic Club Coupe

Modelul Porsche 911 Classic Club Coupe a fost prezentat oficial anul trecut în luna martie. Așa cum remarcăm și din fotografiile oficiale mașina sport a fost vopsită cu nuanța Gri Sport Metallic, inclusiv dungi în Gri Sport Metallic deschis cu contururi Club Blue, pe toată lungimea capotei, a plafonului și a spoilerului.

Accentele în Gri Sport deschis de-a lungul părților laterale ale mașinii prezintă, de asemenea, scrierea „Classic Club Coupe” cu o linie accentuată în Club Blue. La interior pragurile au fost personalizate cu sigla modelului și habitaclul prezintă o tapițerie din piele neagră, cu accente Slate Grey și o căptușeală perforată în Alcantara. Cusăturile Club Blue decorează o mare parte din interior, inclusiv volanul și logo-ul „911 Classic Club Coupe” apare pe tetiere. Acel logo este vizibil și pe turometru, flancat de două dungi și linii gri în Club Blue. Modelul unic Classic Club Coupe este echipat cu Porsche Classic Communication Management Plus, care oferă facilități moderne de infotainment.

Porsche 911 Classic Club Coupe respectă reglementările din SUA

Modificările tehnice aduse modelului 911 Classic Club Coupe au fost evaluate de o echipă de experți de la Porsche Individualization and Classic, Porsche Cars North America și Porsche Development Center din Weissach pentru a se asigura că vehiculul rămâne în conformitate cu reglementările aplicabile din SUA.

Modelul unic Porsche 911 Classic Club Coupe este similar din punct de vedere mecanic cu un model 911 GT3 din generația a doua pentru că utilizează șasiul, frânele și motorul de 3,6 litri omologat pentru vânzare în SUA. Nu a fost anunțat un preț de pornire pentru licitație și doritorii se pot înscrie deja pe listă dacă sunt interesați să achiziționeze acest model.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Porsche


Bogdan Bârliga
Bogdan Bârliga
Bogdan are peste 19 ani de experiență în mass-media (print / online). În trecut a lucrat pentru grupuri de presă precum Finmedia, Realitatea-Cațavencu, Ringier AG și altele. Pe lângă zona editorială a ocupat și funcția de Social Media Manager (administrare conturi multiple de Facebook, Instagram, ... citește mai mult

Comentarii
Inchide