Mașina lui Paul Walker se vinde la licitație – Porsche 911 Carrera RS 2.7

Autor: Ionuț Vîlciu 19 iul. 2022 Știri auto

Un Porsche 911 Carrera RS 2.7, care a aparținut lui Paul Walker, se vinde la licitație. Mașina se află într-o stare perfectă.

Este știut faptul că Paul Walker a fost un împătimit al mașinilor. A deținut o suită de modele însemnate de-a lungul timpului, inclusiv un Porsche Carrera GT în care, de altfel, și-a găsit sfârșitul.

De această dată, se vinde un alt model de Porsche care i-a aparținut odată actorului din filmele „Fast & Furious”. Este vorba despre un 911 Carrera RS 2.7. Mașina a fost cumpărată de Paul Walker în 2011, iar acum se află într-o stare perfectă.

Porsche 911 Carrera RS 2.7 este un model cu o istorie bogată. A început să ia parte la competiții în anul 1972. Succesul pe care modelul l-a cunoscut în competițiile cu motor i-a făcut pe cei de la Porsche să sporească producția. Astfel, în loc să fie produse doar 500, producția a ajuns la suma totală de 1580 de unități. Acest exemplar, pe care Paul Walker l-a deținut, vine însoțit de acte de la FIA și un certificat de autenticitate oferit de Porsche.

Cum se prezintă mașina lui Paul Walker?

Exemplarul în cauză a fost fabricat în luna martie, 1973 și a parcurs doar 93,774 de kilometri. Este o mașină echipată cu pachetul Touring. Sub capotă se află un motor boxer cu șase cilindri, natural aspirat, care produce 210 cai putere.

Caroseria este vopsită într-o nuanță de galben aprins cu accente negre. De asemenea, prezintă elemente cromate, specifice perioadei în care mașina a fost produsă.

Interiorul de culoare neagră contrastează cu exteriorul vivid. Partea de interior a fost restaurat de Autobahn Interiors. Aceștia au montat și o pereche de scaune de tip scoică, finisate în tapițerie cu model alb-negru. Restul interiorului rămâne relativ simplist, singura altă adăugire fiind ceasurile VDO.

Trenul de rulare a fost și el restaurat de cei de la Jerry Woods Enterprises, în California. Atât suspensia cât și motorul au fost reîmprospătate.

Motorul boxer de 2.7 litri se turează până la 8000 de rotații pe minut, iar puterea acestuia ajunge la roțile spate cu ajutorul unei transmisii manuale în 5 trepte. Pentru o mai bună dinamică, mașina vine și cu un diferențial cu patinare limitată.

De asemenea, mașina este mai ușoară decât un 911 standard. Acest lucru se realizează cu ajutorul panourilor mai subțiri și a geamurilor mai ușoare. În partea din spate este montat un spoiler.

Designul clasic este completat de jantele Fuchs, care sunt încălțate cu anvelope Avon.

Sursa: Mecum Auctions

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Mecum Auctions


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide