Modificări la poliţa RCA. Decontare directă pentru şoferii care nu sunt vinovaţi de accident

Autor: Gandul.info 14 ian. 2016 Știri auto
Modificări la poliţa RCA. Decontare directă pentru şoferii care nu sunt vinovaţi de accident

 

 

Asiguratorii vor trebui să deconteze direct titularului poliţei de asigurare daunele în urma unui accident în care şoferul nu este vinovat, potrivit unui proiect de lege iniţiat de deputatul independent Daniel Oajdea.

„Dacă va fi adoptat, va corecta parţial piaţa asigurărilor auto obligatorii din România. Concret, propun modificarea Legii 136/1995 a asigurărilor şi reasigurărilor, astfel încât asiguratorul să deconteze direct titularului poliţei eventualele daune pe care acesta le are la vehicul atunci când autovehiculul său nu este vinovat de producerea accidentului. Astfel, asiguraţii vor beneficia de o protecţie reală şi sunt motivaţi să încheie poliţe RCA obligatorii la firme care dau dovadă de bonitate şi seriozitate”, a declarat Oajdea, joi, într-o conferinţă de presă.

Citeşte şi Ar trebui să fie un exemplu pentru şoferi, dar l-au prins cu numere false

Citeşte şi FOTO. Psihologie inversată sau glumă? Anunţul anului: ”Vând hoit din 2004” 

Citeşte şi Cele mai ciudate reguli de circulaţie din lume. În SUA poţi transporta gorile, dar numai pe scaunul din dreapta

Citeşte şi MAŞINI SH pe net. Câte dintre anunţuri sunt mincinoase, şi ce pot ascunde maşinile ”fără accident”

Deputatul a explicat că prin această modificare legislativă se evită situaţiile dificile, în care în cazul unui accident sunt implicate persoane care au maşini înmatriculate în alte ţări sau sunt asigurate la societăţi rău-platnice.

„În prezent, persoana păgubită trebuie să lupte cu diverse firme de asigurări pentru a reuşi să-şi repare autovehiculul. Multe dintre acestea sau întârzie cu procesul de decontare a reparaţiei, sau indică diverse service-uri care fac reparaţii de proastă calitate, decontând mai puţin decât ar fi necesar pentru reparaţia daunei”, a mai spus deputatul.

Actualul sistem nu oferă o competiţie onestă între asiguratori şi facilitează rămânerea pe piaţă a unor firme de asigurări care oferă servicii de proastă calitate şi păcălesc păgubitul, este de părere Oajdea.

Citeşte şi 5 greşeli pe care le fac până şi cei mai experimentaţi şoferi

Citeşte şi Top 15 cele mai periculoase şosele din lume. GALERIE FOTO

Citeşte şi Pilotul automat reduce consumul? Dacă da, cu cât?

Citeşte şi VIDEO. Bobotează 2016. Preot care sfinţeşte maşinile în trafic cu antemergător de la Poliţie

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide