Moment aniversar: 22 de milioane de autoturisme au fost produse până acum la fabrica Mercedes-Benz din Sindelfingen

Autor: Bogdan Bârliga 09 feb. 2023 Știri auto

Foarte puțini producători auto se pot lăuda cu astfel de performanțe: o uzină inaugurată în anul 1915 marchează 22 de milioane de unități produse.

Uzina Mercedes-Benz din Sindelfingen tocmai a marcat această bornă și autoturismul cu acest număr produs în această fabrică este un Mercedes EQS.

Prima mașină a părăsit linia de producție în 1915

Uzina Mercedes-Benz din Sindelfingen funcționează din anul 1915 și este centrul de competențe pentru producția de vehicule de lux.

În această fabrică lucrează 35.000 de angajați și la Sindelfingen se află grupul de cercetare, dezvoltare și design al Mercedes-Benz Group AG.

Istoria producției de automobile de la Daimler-Motor-Gesellschaft (DMG) din Sindelfingen începe în 1919. Uzina a fost fondată în 1915 și producea avioane.

Primul autoturism produs aici a fost modelul Mercedes-Knight 16/45 CP. În anii 1920 și 1930 la Sindelfingen au fost fabricate caroserii exclusive pentru vehiculele sportive de lux Mercedes-Benz.

În aceeași epocă, construcția caroseriei a fost transformată în producție pe scară largă, iar producția modernă de linie de asamblare a fost introdusă la fabrică în anii 1930.

În 1966 la această uzină au fost construite de două ori mai multe vehicule decât în întreaga perioadă 1946-1952.

Primul Mercedes cu un motor cu șase cilindri și compresor a fost prezentat de Daimler-Motoren-Gesellschaft la Salonul Auto German de la Berlin în decembrie 1924.

Acest model a fost dezvoltat sub conducerea lui Ferdinand Porsche, aflat la conducerea biroului de proiectare din 1923 până în 1928.

Modele electrice la Sindelfingen

Mașina cu numărul 22.000.000 produsă la Sindelfingen este un model Mercedes EQS 580 4MATIC în nuanța Manufaktur Hyacinth Red Metallic.

Pe lângă EQS, toate variantele Mercedes-Benz Clasa S și Mercedes-Maybach S-Class sunt produse aici. Și modele din Clasa E, GLC, CLS, S-Class Guard și Mercedes-AMG GT cu 4 uși sunt de asemenea construite în Sindelfingen.

„Îmi felicit colegii din Sindelfingen pentru aniversarea impresionantă a producției a 22 de milioane de vehicule. Flexibil, digital, eficient și durabil: Sindelfingen este și rămâne centrul nostru de excelență pentru vehiculele de clasă de lux în rețeaua globală de producție. Sindelfingen are o istorie impresionantă, în timp ce în același timp fiind poziționată ideal pentru viitor: Uzina principală în segmentul de lux Top-End va produce modele folosind platforma electrică AMG.EA începând cu 2025.” a declarat Jörg Burzer, membru al Consiliului de administrație al Mercedes-Benz Group AG.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Mercedes-Benz


Bogdan Bârliga
Bogdan Bârliga
Bogdan are peste 19 ani de experiență în mass-media (print / online). În trecut a lucrat pentru grupuri de presă precum Finmedia, Realitatea-Cațavencu, Ringier AG și altele. Pe lângă zona editorială a ocupat și funcția de Social Media Manager (administrare conturi multiple de Facebook, Instagram, ... citește mai mult

Comentarii
Inchide