Moment istoric în Formula 1. Lewis Hamilton, singur pe grila de start la Hungaroring

Autor: Elena Luchian 02 aug. 2021 Știri auto

A fost o cursă nebună la Hungaroring. Primul viraj a adus primele abandonuri. Lewis Hamilton a ajuns de pe primul loc pe ultimul, pe al treilea, apoi pe al doilea, după descalificarea lui Vettel. Esteban Ocon a câștigat în Ungaria.

GALERIE FOTO

Au apărut steagurile roșii pe circuitul de la Hungaroring încă din primul tur. Valtteri Bottas a ratat startul, apoi momentul frânării și a lovit din monopostul lui Lando Norris din spate. Din acel moment, primul viraj a arătat ca o masă de biliard. Valtteri Bottas, Lando Norris, Sergio Perez, Lance Stroll și Charles Leclerc au ieșit din cursă. Max Verstappen a suferit și el avarii semnificative.

Toți piloții au intrat să schimbe anvelopele pentru că circuitul se uscase. Dar Mercedes a decis să-l păstreze pe Hamilton pe circuit. Astfel, la repornire, britanicul a fost singurul pe grila de start. Toți ceilalți au plecat de pe linia boxelor. În urma lui au fost George Russel, Esteban Ocon și Sebastian Vettel.

“Da, este uscat”, le-a comunicat Lewis celor de la boxe. Așa că pilotul de la Mercedes a fost nevoit și el să intre și se schimbe gumele. Mutarea l-a trimis de pe primul pe ultimul loc. Așa că a fost din nou nevoit să pornească în cursa de recuperare.

Nici Max Verstappen, marele său rival, nu o ducea mult mai bine. Coliziunea de după start l-a trimis mult în spate. La repornire, olandezul a fost pe 10. Mick Schumacher i-a făcut viață grea și cele două monoposturi chiar s-au atins, dar în cele din urmă, pilotul de la Red Bull a depășit pe exterior.

Lewis Hamilton, depășiri pe bandă rulantă la Hungaroring

În uralele spectatorilor de la Hungaroring, în turul 21, Hamilton a trecut, aproape simultan, de Max Verstappen, care tocmai ieșea de la boxe, și  de Daniel Ricciardo. Cei care au asistat la cursa din Ungaria au crezut că nu văd bine. Monopostul Alpine pilotat de Fernando Alonso se afla în frunte. Lucrurile aveau să se schimbe însă.

Tururile 63, 64 și 65 aveau să aducă un nou duel cu Alonso în prim plan. Alpine-ul lui l-a ținut în șah pe Lewis Hamilton. În cele din urmă, britanicul a forțat și a trecut, pornind în urmărirea lui Carlos Sainz. L-a depășit cu trei tururi înainte de final, obținând un prețios loc 3 la Hungaroring. N-a mai fost timp pentru el să-i prindă pe Sebastian Vettel și Esteban Ocon. Tânărul pilot de 24 de ani a trecut primul linia de sosire, urmat de veteranul german.

După cursă, a venit vestea descalificării lui Sebastian Vettel, pentru că a avut prea puțin carburant în rezervor. Regulamentul impune ca, după linia de sosire, piloții să aibă minimum un litru.

Astfel, Lewis Hamilton a luat punctele pentru locul 2. Puncte extrem de valoroase, care îl trimit direct pe primul loc în clasamentul general. Max Verstappen este acum la 6 puncte în spatele său.

 

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide