Moment istoric: S-a deschis traficul pe noul pasaj de la Mogoșoaia

Autor: Cristian Agatie 30 sept. 2021 Știri auto

Compania Națională de Administrarea a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a anunțat că s-a deschis traficul pe noul pasaj de la Mogoșoaia. Inaugurarea acestuia s-a făcut cu șase luni mai devreme decât termenul prevăzut în contract.

Intră în Galeria FOTO

Circulația în nordul Bucureștiului se va desfășura mult mai fluent odată cu inaugurarea pasajului Mogoșoaia de pe Centura București. Lucrările la pasaj au demarat în aprilie 2020 și ar fi trebuit să fie finalizate în aprilie 2022. Constructorul Strabag a finalizat însă pasajul cu șase luni înainte de termen. Costurile de realizare a pasajului s-au ridicat la 32,26 milioane de lei fără TVA (circa 6,5 milioane de euro), potrivit CNAIR.

Fostul ministru al transporturilor, Cătălin Drulă, promisese încă din luna mai că lucrările la Pasajul Mogoșoaia vor fi finalizate în luna octombrie. Cu toate acestea, nu toată lumea s-a arătat la fel de optimistă. Și cine i-ar condamna, având în vedere istoricul României cu proiectele de infrastructură la care se lucrează timp de decenii?

S-a deschis traficul pe noul pasaj de la Mogoșoaia. Ce se întâmplă cu celelalte lucrări

„Acest pasaj e o lucrare nu prea complicată, dar, din păcate, cine a lansat licitația în 2018 sau 2017 a pus un timp foarte mare pentru execuție – 2 ani. E o lucrare care tehnologic se poate face în 8-10 luni. M-am întâlnit cu conducerea austriacă a companiei, o companie cu renume. Asta a fost discuția mea cu ei: «Vă stricați brandul». Mi-au dat ferm termen 1 octombrie pentru finalizare”, a declarat în mai ministrul Cătălin Drulă.

În jurul Bucureștiului mai sunt în construcție alte patru pasaje pe șoseaua de centură, la Berceni, Domnești, Cernica și Popești Leordeni. Dintre acestea, cel mai spectaculos este cel de la Domnești, care include un sens giratoriu suspendat. În weekendul 25/26 septembrie au fost montate grinzile principale la acest pasaj, iar termenul de finalizare este finalul anului 2021. Cel mai probabil, pasajul de la Domnești va fi terminat abia în mai-iunie 2022. Tot în 2022 au termen de finalizare și celelalte pasaje menționate.

Până în 2023 ar trebui să se încheie lucrările și la cele trei loturi de pe A0 Sud, adică 52 de km din Autostrada de Centură București.

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Cristian Agatie
După o experiență scurtă în presa generalistă și radio, a intrat în presa auto „din oportunism” în 1994, la revista Autoturism a Automobil Clubului Român, și a rămas „din convingere” din 2008, la Auto Bild, un nou proiect demarat în România de Axel Springer în colaborare cu Edipresse. Absolvent ... citește mai mult

Comentarii
Inchide