Circulația, închisă în weekend pe Centura București pentru montarea grinzilor principale la Pasajul Domnești

Autor: Cristian Agatie 24 sept. 2021 Știri auto

Circulația va fi închisă în weekend pe Centura București pentru montarea grinzilor principale la Pasajul Domnești. Pe perioada lucrărilor se va circula cu întreruperi succesive de 30 de minute.

Intră în Galeria FOTO

Pasajul de la Domnești de pe Centura Capitalei este așteptat cu nerăbdare de locuitorii din vestul Bucureștiului. Vestea bună este că lucrările avansează rapid, iar în acest weekend este prevăzută montarea grinzilor principale ale pasajului. Vestea mai puțin bună este că aceste lucrări vor impune oprirea circulației pe șoseaua de centură, în noaptea de sâmbătă spre duminică.

„Duminică, 26.09.2021, în intervalul orar 00:00 – 04:00, circulația rutieră va fi închisă pe DNCB, km 52+100 – km 52+400, în zona Pasajului suprateran Domnești, pentru montarea grinzilor metalice”, ne anunță Compania de Drumuri CNAIR printr-un comunicat de presă.

Pe durata lucrărilor, circulația rutieră se va desfășura cu întreruperi de maxim 30 minute, promit drumarii, pe ambele sensuri de circulație ale DNCB. Circulația va fi dirijată și monitorizată de echipaje ale Poliției Rutiere și reprezentanți ai antreprenorului. Ca rută alternativă, pentru legătura A1 – A2, se recomandă utilizarea Centurii de Nord a Capitalei: A1 – Chitila – Mogoșoaia – Otopeni – Afumați – A2.

Circulația va fi închisă în weekend pe Centura București: Când va fi finalizat Pasajul Domnești

Pasajul de la Domneşti constă 91,5 milioane de lei şi se construieşte peste centura oraşului Bucureşti. Este o lucrare complexă care presupune realizarea de bretele, intersecţii şi legături cu DJ602. Este, de asemenea, al doilea pasaj cu sens giratoriu suspendat din România, după cel de pe centura Ploiești.

Lucrările au început în 2018, dar proiectul a fost reconfigurat și actualul șantier a demarat abia în 202 cu un constructor nou. Termenul de finalizare este finalul anului 2021, dar cel mai probabil pasajul va fi terminat abia în mai -iunie 2022. Utilitatea sa va fi vizibilă însă abia după finalizarea lărgirii la Prelungirea Ghencea. În caz contrar, aglomerația din zonă se va muta pe pasaj.

În afară de Domneşti, pe Centura oraşului Bucureşti mai sunt în lucru pasaje la Popeşti-Leordeni, Cernica, Berceni și Mogoșoaia. Acesta din urmă se află, de asemenea, într-un stadiu avansat, astfel încât ar putea fi inaugurat înainte de finalul acestui an. Termenul asumat la câștigarea licitației a fost aprilie 2022.

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Cristian Agatie
După o experiență scurtă în presa generalistă și radio, a intrat în presa auto „din oportunism” în 1994, la revista Autoturism a Automobil Clubului Român, și a rămas „din convingere” din 2008, la Auto Bild, un nou proiect demarat în România de Axel Springer în colaborare cu Edipresse. Absolvent ... citește mai mult

Comentarii
Inchide