Momentul în care un Audi lovește în plin o mașină de poliție aflată în misiune

Autor: David Andrei 17 nov. 2020 Știri auto

O mașină de poliție a fost lovită în plin de un Audi, într-o intersecție din Drobeta-Turnu Severin. Autospeciala avea semnalele luminoase în funcțiune, dar cele acustice erau oprite.

GALERIE FOTO

În filmarea publicată pe Facebook se poate observa cum șoferul de Audi pătrunde în intersecție fără să se asigure, deși ar fi trebuit să oprească. Pe artera pe care se deplasa, este semnul STOP la intrarea în intersecție. Bărbatul aflat la volan nu a văzut că mașina de poliție se apropia în viteză și a izbit-o în plin.

În urma impactului, autospeciala a fost proiectată într-o mașină parcată pe marginea carosabilului. Polițistul aflat la volan a fost rănit și a fost transportat la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale. Șoferul de Audi s-a ales cu un dosar penal deschis pe numele său pentru vătămare corporală din culpă. Incidentul a fost surprins de o cameră de supraveghere aflată în zonă. Aceasta a captat și sunetul. Se poate auzi în înregistrare zgomotul produs de impact.

Potrivit Inspectoratului de Poliție Județean Mehedinți, accidentul a avut loc la intersecția străzilor Rădulescu Motru cu Dimitrie Grecescu din centrul orașului Drobeta-Turnu Severin.

Mașina de poliție, o țintă pentru șoferi?

Potrivit unui raport întocmit de Ministerul Afacerilor Interne și transmis Camerei Deputaților, numărul de accidente în care sunt implicate mașini de poliție este în continuă creștere. În ultimii patru ani, s-au înregistrat nu mai puțin de 3.006 accidente în care au fost implicate mașini conduse de polițiști.

În anul 2018, au fost înregistrate 810 accidente în care au fost implicate autospeciale de poliție. În 2019, 850 de astfel de incidente rutiere au fost consemnate. Primele opt luni din 2020 au adus 630 de accidente.

Valoarea totală a daunelor produse în accidentele în care au fost implicate mașini de poliție în ultimii patru ani (2017-2020) se ridică la 13,6 milioane de lei.

VIDEO:

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide