Momentul bizar în care un șofer intră pe contrasens pe autostradă – VIDEO

Autor: George Cristea 20 sept. 2020 Știri auto

Camerele de supraveghere au surprins momentul bizar în care un șofer intră pe contrasens pe o autostradă din Ungaria. Gestul șoferului pare inexplicabil, având în vedere vizibilitatea optimă și marcajele foarte clare.

Intră în Galeria FOTO

Accidentul s-a produs pe 11 septembrie, iar imaginile furnizate de camerele de luat vederi din zonă arată un Nissan Navara albastru care tracta o remorcă intrând pe autostrada M3 de pe o bretea laterală. În mod inexplicabil, în loc ca șoferul să urmeze banda și să pătrundă pe autostradă în același sens cu alte mașini care circulau în acel moment, șoferul pune semnal stânga și întoarce pe contrasens. Având în vedere traficul aglomerat, accidentul nu mai poate fi evitat, dar prezența de spirit a unui șofer care conducea un monovolum reduce semnificativ efectele acestuia.

Nicio explicație pentru momentul bizar în care un șofer intră pe contrasens pe autostradă

Din videoclipul postat de compania de autostrăzi maghiară se vede că, la un moment dat, șoferul pick-up-ului își dă seama de eroare și frânează brusc, dar este prea târziu pentru a mai evita accidentul. Din fericire, șoferul mașinii argintii nu a intrat direct în pick-up, ci a reușit să direcționeze mașina spre remorca acestuia. În monovolumul argintiu se aflau, în momentul accidentului, doi adulți și patru copii. Forța impactului aruncă remorca în afara carosabilului și răsucește violent pick-up-ul, dar ambele mașini suferă, în principiu, puține stricăciuni. Ceilalți șoferi care circulă pe autostradă în acel moment reușesc să frâneze și să evite un accident în lanț.

Este greu de înțeles de ce a virat stânga șoferul din Navara. Breteaua de acces pe autostradă nu prezintă particularități, iar marcajele de pe carosabil sunt foarte clare, după cum se poate vedea și din imaginile camerelor de supraveghere. Nu cunoaștem dacă șoferii implicați au suferit răni în urma accidentului, dar sperăm că toată lumea a ieșit cu bine din acest accident stupid.

Putem spune că șoferii implicați în accident sunt cu adevărat norocoși. Astfel de manevre pe autostradă sunt adesea urmate de adevărate tragedii, după cum s-a întâmplat la Pitești cu doar o lună în urmă. Șoferul unui TIR care ratase ieșirea de pe autostradă a întors pe contrasens, iar remorca TIR-ului a acționat ca o ghilotină pentru o mașină care nu a mai putut evita impactul. În urma accidentului, o fetiță de doi ani și mama acesteia au decedat pe loc, în timp ce șoferul mașinii a fost grav rănit.

sursa: Carscoops

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide