Accident grav pe autostrada București Pitești după ce un TIR a întors – VIDEO

Autor: George Cristea 18 aug. 2020 Știri auto

Un accident grav s-a produs în noaptea de luni spre marți pe Autostrada A1 între București și Pitești, după ce un TIR a întors pe autostradă.

Intră în Galeria FOTO

Accidentul s-a produs la kilometrul 106 al autostrăzii București Pitești, după ce șoferul unui TIR a ratat ieșirea spre Slatina. Acesta a întors autotrenul în mijlocul autostrăzii, fiind lovit de o mașină al cărei șofer nu a mai putut evita impactul.

Mașina acestuia, un BMW, a trecut parțial pe sub remorca TIR-ului, toată partea din dreapta a mașinii fiind distrusă. În urma accidentului, o fetiță de doi ani aflată pe bancheta din spate într-un scaun de copil, precum și mama acesteia de pe locul din față dreapta au decedat, șoferul mașinii fiind și el rănit grav.

Accident grav produs de un TIR: Când șoferii profesioniști nu sunt chiar profesioniști

Accidentele în care un autoturism lovesc remorca unui TIR și intră sub aceasta sunt destul de frecvente pentru ca fenomenul să fie analizat de autoritățile rutiere din mai multe state ale lumii. Chiar și în cazul unui accident frontal, masa enormă a unui autotren nu dă nicio șansă ocupanților unei mașini mici care s-ar putea lovi cu acesta.

Într-un accident recent, petrecut pe șoseaua de centură a Bucureștiului, șoferul unui TIR a făcut o manevră greșită și a trimis trei oameni la spital, trei mașini fiind distruse. Ulterior, s-a constatat că șoferul de TIR consumase băuturi alcoolice înainte de a urca la volan.

O lună mai târziu, un alt șofer de TIR a pierdut controlul mașinii și a trecut prin separatoarele de sens ale autostrăzii Deva-Sibiu. Din fericire, nicio mașină nu a trecut în acele momente din sens opus, astfel că greșeala șoferului de TIR s-a soldat în acest caz doar cu pagube materiale.

Într-un alt accident grav, încărcătura unui TIR a dus la accidentarea gravă a unui conducător auto. În acest caz, lemnele transportate în camion au intrat prin parbrizul mașinii.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide