Momentul în care 10 urși polari iau cu asalt un camion în Siberia

Autor: George Cristea 22 oct. 2020 Știri auto

Momentul în care 10 urși polari iau cu asalt un camion în Siberia a fost surprins cu telefonul mobil de șofer aflat în apropiere. Urșii polari par bine hrăniți și se comportă foarte natural în preajma camerei video.

Intră în Galeria FOTO

Scene incredibile au fost filmate în zona arctică a Rusiei, unde o familie de urși polari – șase adulți și patru pui – au luat cu asalt un camion care transport gunoi. Potrivit Siberian Times, întâmplarea pare să fi avut loc în arhipelagul Novaya Zemlya, cel puțin judecând după numărul de înmatriculare militar al camionului asaltat de urși.

Imaginile surprinse de un alt șoferi arată cum mai mulți urși se urcă în bena camionului, atrași probabil de mirosul gunoiului. În tot acest timp, puii privesc curioși camionul, dar și ascensiunea urșilor bătrâni în camion.

10 urși polari iau cu asalt un camion în Siberia

Martorul care a surprins scenele l-a prins în imagine și pe șofer, care vorbea la telefon exact în momentul în care unul din urșii mari s-a ridicat cu picioarele din față pe parbriz. În încercarea de a alunga urșii, martorul a claxonat, însă animalele nu au părut deloc deranjate.

Toți urșii polari arată sănătoși și bine hrăniți, însă cel care a filmat clipul sugerează că foamea i-a făcut să iasă în stradă și să asedieze camionul.

Uite ce se întâmplă, urșii sunt flămânzi, acum al patrulea se urcă în remorcă”, spune șoferul în timp ce apasă pe claxon în încercarea de a-l ajuta pe șoferul din camionul atacat de urși.

La un moment dat, doi dintre urși se întind spre cabina camionului, ca și când ar vrea să intre pe geam. Din păcate, filmarea se întrerupe în acest punct, astfel că nu cunoaștem deznodământul întâmplării. Cel mai probabil, urșii s-au plictisit, camionul a plecat mai departe – una din ele. Sau ambele.

Cazurile în care urșii atacă mașini pentru a-și potoli foame nu sunt rare. Într-o altă întâmplare petrecută în Alaska, un urs au atacat o mașină care livra pizza, chiar dacă în mașină nu se afla nicio felie din popularul fel de mâncare italian.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide