Momentul în care o Tesla Model 3 rămâne fără spoilerul spate la trecerea printr-o baltă

Autor: George Cristea 18 iul. 2020 Știri auto

Camerele existente la bordul mașinilor Tesla au permis capturarea momentului în care o Tesla Model 3 rămâne fără spoilerul spate la trecerea printr-o baltă. Incidentul nu este unul singular, se pare.

Intră în Galeria FOTO

S-a discutat mult despre problemele de fiabilitate ale mașinilor Tesla, iar concluzia pare să fie unanimă: calitatea fabricației ar putea fi mai îngrijită la producătorul american. Printre numeroasele probleme semnalate, se pare că mașinile Tesla Model 3 suferă de o curioasă boală a spoilerelor din spate, care au tendința de a se desprinde la trecerea cu viteză prin apă.

În urma mai multor incidente de acest fel semnalate începând din 2018, Tesla a promis că va investiga cauza desprinderii spoilerelor spate la trecerea prin apă, atunci când se rulează în condiții de ploaie abundentă. Nu cunoaștem cum a decurs investigația și care au fost concluziile, dar este cert că lucrurile nu au fost remediate, după cum demonstrează videoclipul postat pe Youtube de proprietarul unui Model 3.

Proprietarul australian al unei Tesla Model 3 cumpărate în 2019 a avut neplăcuta surpriză să rămână fără spoilerul spate în timp ce conducea pe ploaie și a trecut printr-o baltă de pe șosea. Mașina nu avea mai mult de 23.000 km în momentul incidentului.

Cum a rămas fără spoilerul spate la trecerea prin baltă o Tesla Model 3

„Conduceam pe timp de ploaie și tocmai reduceam viteza pentru a vira la dreapta pentru a ieși de pe autostradă când dintr-o dată am auzit un zgomot puternic. Am crezut că m-a lovit ceva din spate. Am oprit în cea mai apropiată parcare și când am coborât am văzut că partea din spate a mașinii lipsea”. a povestit pe Twitter proprietarul mașinii.

După ce a privit imaginile înregistrate de camerele de bord ale mașinii, a apelat serviciul de asistență rutieră oferită clienților Tesla. Nimeni nu s-a prezentat să-l ajute pe australian și, după insistențe, cei de la asistență au declarat că Tesla nu acoperă stricăciunile provocate de acest incident, fiind vorba de „un act divin”. Dezamăgitor pentru un fan Tesla.

Din fericire, după intervenția avocaților, actul divin s-a transformat într-o „problemă cunoscută de multă vreme”, așa că mașina australianului urmează să fie reparată pe garanție.

Nu este de mirare că Tesla s-a clasat pe ultimul loc în topul fiabilității întocmit de J.D. Power, la mare distanță de celelalte companii.

sursa: InsideEVs

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide