Momentul în care un autobuz plin plonjează într-un lac

Autor: David Andrei acum o lună Știri

Momentul în care un autobuz plin a plonjat într-un lac artificial în China a fost surprins de camerele de supraveghere din zonă. 36 de persoane se aflau la bordul autobuzului.

GALERIE FOTO

Imaginile arată cum autobuzul se deplasează foarte încet, ocupând primele benzi de circulație ale sensului său de mers. La un moment dat, vehiculul iese din cadru. Când cele două sensuri de mers par libere, reapare brusc, perpendicular benzile de circulație. Se îndreaptă cu viteză spre balustrada pe care o spulberă și plonjează într-un lac artificial.

Incidentul a avut loc în orașul Anshun, din provincia Guizhou, aflată în sud-vestul Chinei, în jurul orei locale 12:00, potrivit Biroului pentru situații de urgență din regiune.

19 autospeciale de pompieri, 21 de bărci pneumatice și 97 de salvatori au intervenit la locul accidentului.  36 de persoane se aflau la bord, dar numai 15 au putut fi salvate, scrie Agerpres. Autobuzul – susțin martorii – era plin de elevi care urmau să participe la examenul de admitere la liceu. Este însă, o informație neconfirmată încă de către autoritățile chineze.

Posibile cauze ale incidentului în urma căruia un autobuz a plonjat în lac

Una dintre cauzele înainte de autoritățile care investighează cazul este starea carosabilului. Provincia Guizhou a fost serios afectată de inundații în ultimele zile. În imagini însă, asfaltul apare complet uscat și este mică probabilitatea ca acesta să-l fi făcut pe conducătorul auto să piardă controlul volanului.

Autoritățile iau un calcul și varianta în care șoferul să fi recurs intenționat la acest gest, mai ales că în imagini se poate vedea cum rulează încet, așteptând parcă momentul în care benzile de pe cele două sensuri de circulație să se elibereze.

Operațiunea de salvare continuă.

 Comentarii
Inchide