Șofer de autobuz dat jos de polițiști și încătușat pentru că nu purta mască

Autor: Elena Luchian 03 iul. 2020 Știri auto
Șofer de autobuz dat jos de polițiști și încătușat pentru că nu purta mască

Un șofer de autobuz din Bacău a fost dat jos de polițiști și încătușat pentru că nu purta mască. Incidentul a fost filmat de către trecători.

Incendentul a avut loc în stația de autobuz din Piața Centrală din Bacău. Un polițist local i-a cerut șoferului să se legitimeze după ce a văzut că acesta nu purta mască. Șoferul l-ar fi insultat pe agentul de poliție și ar fi plecat mai departe, scrie Ziarul de Bacău. Polițistul a cerut ajutorul colegilor. Astfel, mai mulți reprezentanți ai Poliției Locale au intervenit.

Șoferul recalcitrant a fost dat jos din autobuz și încătușat. Din imaginile surprinse de un trecător, publicate pe Facebook și preluate de presa locală, se poate observa că nici toți polițiștii nu poartă mască.

„Noi am mers pana acum pe prevenție, consiliere. Dar astăzi, colegii au identificat acest șofer de autobuz. Dumnealui nu avea mască, a refuzat să se legitimeze, a devenit recalcitrant. Noi avem atribuții de verificare și în autobuz. Și da, putem folosi și forța în situațiile care o cer”, a declarat directorul Poliției Locale, Lucian Iftene.

Șoferul de autobuz a fost amendat pentru că nu purta mască

După scandalul în plină stradă, conducătorul auto a fost eliberat. Acesta a fost însă, amendat cu 500 lei pentru că nu a purtat mască în autobuz și cu încă 500 de lei pentru că a refuzat să se legitimeze.

Purtarea măștii este obligatorie în spațiile publice închise, dar și în mijloacele de transport în comun începând cu data de 15 mai, potrivit anexei “Măsuri de prevenire şi control a infecţiilor aplicabile pe durata stării de alertă”, ataşată Hotărârii nr. 24 a Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență.

Cei care nu respectă această reglementare pot fi sancționați conform Legii nr. 55/2020 privind măsurile pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de coronavirus, publicată în Monitorul Oficial pe 15 mai 2020. Astfel, nerespectarea acestor norme se sanționează cu amendă între 500 și 2500 de lei.

 

VIDEO:

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide