Momentul în care un BMW este rupt în două – VIDEO

Autor: ProMotor 15 iun. 2021 Știri auto

Accident spectaculos în Odessa, Ucraina. O cameră a filmat momentul în care un vitezoman aflat la volanul unui BMW a accelerat puternic pe stradă și a intrat în coliziune cu un semafor. În urma impactului mașina s-a rupt în două.

Accidentul s-a produs în dimineața zilei de 14 iunie, pe strada Srednefontanskaia din orașul Odessa, Ucraina. Conform informațiilor preliminare, șoferul BMW-ului avea viteză când a pierdut controlul volanului.

O cameră a filmat momentul când BMW-ul se rupe în două

Din imaginile filmate de camerele de supraveghere montate în apropiere se vede cum mașina lovește lateral stâlpul și se rupe în bucăți. În mașină erau șoferul și un pasager.

Din nefericire, ambii și-au pierdut viața pe loc. Circumstanțele producerii accidentului urmează să fie stabilite de experți.

Șoferul a depășit limita de viteză, iar mașina a derapat după ce intrat într-o baltă

Șoferul era un tânăr în vârstă de 34 de ani, iar pasager avea 16 ani. Ambii au fost uciși în accident. Camerele au înregistrat momentul când șoferul a depășit limita de viteză și a intrat într-o baltă din fața intersecției, după care mașina a început să derapeze.

VIDEO

Ce este și cum se manifestă acvaplanarea?

De ce nu e bine să mergi cu viteză când plouă afară? Simplu spus: pentru că intervine fenomenul de acvaplanare.

Acvaplanarea definește derapajul unui automobil care se deplasează cu viteză mare, alunecare provocată de existența unei pelicule de apă între șosea și anvelopă. Practic, canelurile anvelopei nu mai pot disloca suficientă apă de pe carosabil, fapt care duce la pierderea totală a aderenței.

Apariția acvaplanării ține de mai mulți factori, printre care și starea de uzură a anvelopelor. Așa că nu vă așteptaţi ca un set de anvelope de vară să vă țină pe șosea la fel de bine ca un set de pneuri de iarnă atunci când circulați pe o șosea udă. La fel cum nu trebuie să vă puneți speranțe prea mari în anvelopele uzate, cu șanţurile micșorate.

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Tags:

Sursa foto: YouTube - Центр 077



Comentarii
Inchide