Momentul în care racheta lui Elon Musk explodează după aterizare. VIDEO

Autor: Promotor 05 mart. 2021 Știri auto

Elon Musk a văzut cu ochii lui cum un prototip al rachetei SpaceX Starship a explodat la scurt timp după aterizare. Acesta reușise să aterizeze la punct fix pe vertical, iar testul părea un succes.

GALERIE FOTO

Explozia a avut loc la doar câteva minute de la aterizare, iar misiunea fusese declarată un real succes. Elon Musk a urmărit zborul de test și a văzut live explozia de după aterizare. Șeful Tesla și SpaceX s-a obișnuit cu scenariul. Este deja cea de-a treia rachetă dezvoltată de compania sa pentru a transporta un echipaj uman pe planeta Marte.

Racheta efectuase fără incidente un zbor test și reușise să ajungă la zece kilometric deasupra statului american Texas. După finalizarea procedurilor, aceasta a reușit să se poziționeze în aer perpendicular pe sol și să aterizeze la punct fix, pe platforma de pe care fusese lansată.

“A treia oară e cu noroc”, a spus comentatorul transmisiunii. Norocul s-a transformat însă, în ghinion. Suflul exploziei a aruncat prototipul la câțiva metri în aer. Prototipul s-a prăbușit apoi pe sol cuprins de flăcări.

Din primele cercetări, explozia a fost provocată de scurgeri de metan, un gaz inflamabil.

Elon Musk privește testul cu optimism. “Starship 10 a reușit să aterizeze întreagă! Odihnestește-te în pace, SN10!”, a scris el pe contul său de Twitter, convins că echipa SpaceX a lucrat excelent.

“Într-o bună zi, ne vom măsura succesul atunci când zborurile Starship vor deveni lucruri la ordinea zilei”, spune Musk.

Următorul prototip Starship va fi lansat spre sfârșitul acestui an. Un miliardar japonez, Yusaku Maezawa, va fi pasagerul unui astfel de model în 2023.

Racheta lui Elon Musk, vizată de ghinioane

Explozia care a avut loc în această săptămână este cea de-a treia cu un prototip SpaceX în prim plan. Primul incident de acest gen a avut loc în luna decembrie a anului trecut, când racheta a explodat la aterizare după un zbor până la o altitudine de 12 kilometri, care a durat 6 minute și 42 de secunde.

Luna trecută, a avut loc un incident similar. Zborul a durat, de data aceasta, 6 minute și 26 de secunde. Prototipul a explodat după ce a revenit la sol.

VIDEO:

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide