Adevăratul motiv pentru care Elon Musk a fost în Germania. Cu cine s-a întâlnit în secret șeful Tesla?

Autor: David Andrei 06 sept. 2020 Știri auto

Elon Musk a fost în Germania pentru a vedea stadiul în care se află proiectul Gigafactory, uzina pe care Tesla o construiește lângă Berlin. Șeful de la Tesla a avut însă, o întâlnire secretă cu un personaj care îi este, în mod normal, rival. Este vorba despre Herbert Diess, CEO-ul Volkswagen.

GALERIE FOTO

Iar surpriza de proporții nu se oprește aici. Șeful companiei producătoare de mașini electrice a testat noul Volkswagen ID.3, a relatat publicația germană Handelsblatt.

Avionul privat al lui Elon Musk a decolat de pe aeroportul Berlin-Schonefeld și a aterizat, 26 de minute mai târziu, pe aeroportul Braunschweig, aflat în apropierea sediului Volkswagen din Wolfsburg, scrie Handelsblatt. L-a așteptat acolo CEO-ul companiei germane, Herbert Diess. Acesta din urmă i-a prezentat lui Musk primele două modele electrice, construite sub umbrela ID: hatchback-ul ID.3 și SUV-ul ID.4.

Potrivit unor informații neoficiale, Tesla ia în calcul dezvoltarea unei versiuni hatchback a lui Model 3, care să concureze cu ID.3 în Europa. Musk consideră modelul de la Volkswagen un rival de temut pentru compacta americană.

Diess și Musk s-au complimentat reciproc înainte și după întâlnire.

Musk a avut întâlniri și cu mai mulți oficiali germani, care l-au asigurat de sprijinul guvernului pentru proiectele desfășurate pe teritoriul Germaniei.

Gigafactory din Germania, prima din Europa

Uzina Tesla din Germania, pe care omul de afaceri a vizitat-o zilele trecute, este prima din Europa. Până la jumătate de milion de mașini vor ieși anual pe porțile Gigafactory.

Liniile de asamblare ale centrului de producție vor porni în vara anului viitor.

Musk intenționează să aibă propria producție de baterii, pentru a nu mai depinde de chinezi. Americanul a anunțat că Tesla va oferi atât baterii, cât și licențe software companiilor interesate. Astfel, întâlnirea cu CEO-ul Volkswagen, Herbert Diess, și testarea lui ID.3, un model cu probleme de software, ar putea fi începutul unui parteneriat între cei doi granzi ai industriei.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide