Motivele pentru care Volvo XC70 a fost scos din producție. Era unul dintre cele mai sigure și luxoase modele Volvo

Autor: ProMotor 26 oct. 2020 Știri auto

Modelul Volvo XC70 era un break de lux, dotat cu un interior premium. Pentru acest model, producătorul auto suedez a folosit doar materiale de calitate, l-a dotat cu o gamă largă de tehnologii avansate de siguranță și a oferit tracțiune integrală.

Parte a seriei Volvo 70 produsă în perioada 1996-2016, XC70 a fost proiectat ca break cu tracțiune integrală, robust, care avea calități surprinzătoare în off-road.

Volvo a introdus seria 70 la sfârșitul anului 1996, primul fiind Volvo S70, apoi V70 și urmat de XC70. Linia a fost derivată din popularele modele 850 lansate de producător în 1991. Chiar dacă păstra același aspect tipic Volvo, noul break arăta o latură mai luxoasă decât predecesorii săi. Avea un interior și un tablou de bord noi.

Construit pe aceeași platformă ca S60, V70 Estate și S80, XC70 a fost conceput pentru a fi condus pe o gamă largă de drumuri, bune și rele. Era un break cu tracțiune integrală, robust, cu abilități neașteptate pe teren accidentat. A dat startul segmentului XC, care a avut un mare succes pentru Volvo.

Volvo XC70, conceput pentru o gamă largă de drumuri, bune și rele

Au fost aduse mai multe îmbunătățiri pe partea de siguranță. Volvo a proiectat XC70 pentru a rezista forțelor puternice de coliziune de toate tipurile. Sistemele de protecție împotriva impacturilor frontale și a celor laterale au fost doar două dintre caracteristicile standard incluse.

Volvo XC70 era versatil, bine echipat și a oferit o mulțime de tehnologii impresionante. Printre accesoriile disponibile exista inclusiv o masă de picnic, suporturi pentru schiuri și un frigider care putea fi instalat în portbagaj. S-a încercat menținerea unei greutăți scăzute pentru o eficiență mai mare a consumului de combustibil și a primit o gardă la sol ridicată pentru o performanță mai bună pe drumuri neasfaltate.

XC70 a dat startul segmentului XC, care a avut un mare succes pentru Volvo

Prima generație a fost produsă din 1996 până în 2000, a doua generație din 2000 până în 2007, iar a treia generație sa încheiat cu întreruperea producției în 2016. Volvo XC70 2016 a fost ultimul model înainte de întreruperea producției. Avea tot ce ți-ai putea dori de la un break de lux.

Motivele pentru care a ieșit din producție

„Problema” principală era prețul, era prea scump comparativ cu rivalii din segment. XC70 a avut, de asemenea, unul dintre cele mai scăzute ratinguri de fiabilitate din clasa sa. Pe lângă acestea, consumul de combustibil ridicat nu a fost pe placul clienților.

Prețuri în România pentru Volvo XC70

Chiar dacă a ieșit din producție, XC70 încă poate fi cumpărat la mâna a doua. Pe cel mai mare site de anunțuri auto, un Volvo XC70 se vinde cu prețuri între 4.000 și 20.000 de euro.

GALERIE FOTO

Motivele pentru care Volvo XC70 a fost scos din producție. Era unul dintre cele mai sigure și luxoase modele Volvo
Motivele pentru care Volvo XC70 a fost scos din producție. Era unul dintre cele mai sigure și luxoase modele Volvo
Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide