Motivul incredibil pentru care o reclamă Toyota a fost interzisă

Autor: George Cristea 12 ian. 2021 Știri auto

Toyota Yaris GR este unul dintre puținele hot-hatch-uri din segmentul B rămase pe piață. Lansat recent, Yaris GR este acum celebru după ce clipul de promovare a fost interzis pe continentul australian. Iată motivul incredibil pentru care această reclamă Toyota a fost interzisă.

Intră în Galeria FOTO

Chiar dacă pare incredibil, corectitudinea politică a ajuns să afecteze chiar și industria auto. Și nu din motive evidente, care cele imputate Volkswagen în urma reclamei la Golf. Ci din motive care, celor mai mulți dintre noi, ni se par neverosimile. Înainte de a discuta motivul pentru care autoritățile australiene au interzis reclama lui Yaris GR, nu strică să vedem obiectul gâlcevii, cum s-ar spune.

Pentru cei care au nevoie de subtitrare, în imagini se văd pregătirile pentru o reuniune de familie. Rebelul familiei a uitat ca de obicei de aniversarea părinților și are toate șansele să întârzie. Dar, pentru că este posesorul unui Yaris GR, reușește să depășească toate obstacolele și chiar să ajungă înaintea surorilor lui. Asta pe scurt.

Ce are special această reclamă Toyota interzisă în Australia

Suntem convinși că nu ați găsit prea multe lucruri în neregulă cu acest clip. Cu atât mai puțin ceva atât de grav încât reclama să fie interzisă în Australia. Și totuși, echivalentul australian al CNA a ridicat obiecții pentru că imaginile promovează un „stil de conducere periculos” și încălcarea limitelor de viteză. Clipul va trebui modificat substanțial înainte de a putea fi difuzat din nou.

Potrivit publicației australiene Car Expert, clipul promovează depășirea vitezei legale și poate influența oamenii să încalce legea, ceea ce este foarte periculos. Toyota a răspuns oficial criticilor, declarând că ia foarte în serios această situație, dar că reclama nu încalcă legislația rutieră. Autoritatea australiană a admis c ă în clipul incriminat nu nu se vede că șoferul lui Yaris încalcă limitele de viteză, dar că cele câteva fracțiuni de secundă în care Yaris GR derapează la ieșirea din garaj reprezintă conducere periculoasă.

Australia are reguli stricte în ceea ce privește depășirea limitelor de viteză, mulți șoferi rămânând chiar fără mașină în cazul unei astfel de contravenții care la noi pare nesemnificativă. Chiar și campionul mondial de Formula 1 Lewis Hamilton a primit o amendă pentru conducere periculoasă în urmă cu 11 ani,  înaintea Marelui Premiu al Australiei din 2010.

Totuși, într-o lume în care orice publicitate este bună, interzicerea clipului lui Yaris GR nu poate decât să ajute hot-hatch-ul japonez să fie și mai apreciat.

sursa: Autoblog

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide