Toyota GR Yaris poate fi precomandat începând de azi. Care este prețul

Autor: ProMotor 05 mart. 2020 Știri auto

Toyota GR Yaris poate fi precomandat începând de azi pe anumite piețe din Europa. Clienții din aceste țări vor putea să se înregistreze pe platforma online a Toyota sau să contacteze un dealer local pentru a-și exprima interesul pentru hot-htach-ul japonez. Cei înregistrați vor avea prioritate la cumpărare, atunci când vor începe livrările lui GR Yaris, spre finalul anului.

Intră în Galeria FOTO

Toyota GR Yaris a fost prezentat oficial în cadrul Salonului auto de la Bruxelles. Cu 261 CP, GR Yaris are cel mai puternic motor cu trei cilindri din segment, iar acesta este completat de un pachet tehnic care îl califică drept cel mai capabil hot-hatch din clasa mică.

Motorizarea turbo cu trei cilindri este una nouă, dezvoltând 261 CP la o cilindree de 1.618 cmc. Cuplul maxim are valoarea de 360 Nm, fără ca japonezii să comunica plaja de turații în care acesta este disponibil. Ceea ce știm din fotografia planșei de bord este că zona roșie a turometrului începe la 7.000 rpm – o valoarea impresionantă pentru un motor supraalimentat și o indicație sigură a caracterului său sportiv.

Sistemul de tracțiune integrală GR-Four este unul ușor și cu răspuns rapid, care, teoretic, poate varia distribuția cuplului între punți de la 100% pe față la 100% pe spate. Opțional, GR Yaris poate fi configurat cu diferențiale mecanice Torsen pe ambele punți, ceea ce asigură o distribuție optimă a cuplului între cele două roți ale fiecărei punți.

Performanțele sunt, desigur, impresionante. Yaris GR are nevoie de mai puțin de 5,5 secunde pentru a accelera de la 0 la 100 km/h, viteza maximă fiind limitată electronic la 230 km/h.

În fyuncție de strategia distribuitorilor locali, Toyota GR Yaris va fi lansat într-o singură echipare, deloc spartană. Clienții o vor putea personaliza, însă, cu unul dintre cele două pachete de opțiuni – Circuit sau Convenience. Așa cum sugerează și denumirile, acestea sunt targetate fie pe conducerea cu viteză ridicată pe circuit, fie pe utilizarea confortabilă pe șosea. Deocamdată nu sunt disponibile informații legate de echipamentele incluse în aceste pachete.

Prețul de lansare pe piața din Germania – cea mai importantă pentru publicul de modele sportive – va fi de 33.200 de euro. În funcție de taxe și de condițiile pieței locale, prețurile vor varia pe celelalte piețe europene. Din păcate, site-ul Toyota România nu a fost actualizat cu un formular de înregistrare, dar vă puteți încerca norocul la unul dintre dealerii locali.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide