Motivul incredibil pentru care un BMW Seria 7 din 1996 are prețul de 1,75 milioane de dolari

Autor: Promotor 10 sept. 2021 Știri auto

Sunt multe anunțuri în care prețul cerut pentru o mașină de vânzător pare desprins complet de realitate, dar niciunul nu bate acest caz. Iată motivul incredibil pentru care un BMW Seria 7 din 1996 are prețul de vânzare de 1,75 milioane de dolari.

Intră în Galeria FOTO

Este, probabil, cel mai mare preț pentru care este scos la vânzare un BMW al erei moderne. Oricât de perfect ar fi restaurat și indiferent de starea în care se află, niciun BMW Seria 7 nu ar trebui să ajungă la prețul cerut pentru acest 750Li. Probabil acesta este și motivul pentru care mașina nu a găsit niciun cumpărător timp de patru ani.

Și totuși, cei care au scos la vânzare această mașină nu doar că sunt convinși că merită fiecare bănuț, dar au și supralicitat ridicând prețul de la 1,5 milioane de dolari la 1,75 milioane de dolari. Înainte de a ne minuna de îndrăzneala acestora, trebuie să precizăm că aceasta este mașina în care a fost împușcată legenda hip-hop Tupac Shakur în septembrie 1996.

Desigur, un BMW Seria 7 din 1996 nu ar aduna nici a zecea parte din acești bani dacă ar fi aparținut unui traficant obișnuit. Simplul fapt că Tupac și-a vărsat sângele pe bancheta din spate a făcut ca acest 7 să fie evaluat la două milioane de dolari. Tupac Shakur a fost ucis cu focuri de armă în timpul unei călătorii în Las Vegas, în momentul în care pleca de la un meci de box alături de șeful casei sale de discuri Suge Knight.

Un BMW Seria 7 din 1996 are prețul de 1,75 milioane de dolari. Ce șanse are să fie adjudecat?

Mașina este de vânzare pe site-ul Celebrity Cars Las Vegas, după ce a fost restaurată și adusă la starea în care se găsea înainte de momentul asasinatului. Aparent, o mică adâncitură marchează acum locul în care a lovit unul dintre gloanțe. Dacă Tupac ar fi fost inspirat să-și comande limuzina în versiune blindată, cu siguranță mașina ar fi valorat mai puțin, iar rapperul, o idee mai mult.

Exemplarul lui Tupac este un 750Li cu motor V12 și cutie automată cu cinci trepte, ambele fiind în stare perfectă de funcționare, după cum aflăm din anunțul de vânzare. Ca să te înscrii la licitație trebuie să plătești un depozit de 20.000 de dolari, care este în sine mai mare decât cotația pe piața second hand a unui exemplar similar 750Li. Mai merită spus că prețul cerut pentru mașina în care a fost ucis Tupac este suficient pentru a cumpăra o flotă întreagă (cel puțin 10 bucăți dotate corespunzător) de 750Li din oferta actuală a BMW.

Recent o altă licitație anunța vânzarea unor artefacte provenind de la mașina în al cărei accident a murit actorul James Dean – un Porsche 550 Spyder. Nu știm dacă a avut mai mult succes decât casa de licitații din Las Vegas, dar știm că oamenii au un atașament morbid pentru obiectele folosite de celebrități în ultimele clipe de viață.

sursa: Carbuzz

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide